Τοπικά

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού που χτυπήθηκε στο Ρέντη

Σε δήλωση του για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού που είχε χτυπηθεί βαριά στα επεισόδια στο Ρέντη ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αναφέρει:

“Το όνομα του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που είχε τραυματιστεί από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας, μετά από επίθεση ομάδας ατόμων – που εξήλθαν από αθλητική εγκατάσταση στο Ρέντη και ουδεμία σχέση έχουν με τον αθλητισμό και τη φίλαθλη κοινότητα – προστίθεται στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων του οργανωμένου εγκλήματος που λειτουργεί με πρόσχημα τον αθλητισμό και έχει εισχωρήσει στον πυρήνα των οργανωμένων οπαδών.

Η Πολιτεία οφείλει, λαμβάνοντας υπόψη τα σύγχρονα κοινωνικά και επιστημονικά δεδομένα, αξιοποιώντας τα σύγχρονα μέσα και τις βέλτιστες πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, να διαμορφώσει ένα αποτελεσματικό δημοκρατικό πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου.
Αυτό σημαίνει επιδίωξη της καλύτερης δυνατής ασφάλειας κατά τη διεξαγωγή του αθλητικού γεγονότος, δημιουργία αυστηρού πλαισίου ευθύνης για τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες, εξέταση και ενσωμάτωση κυρώσεων που προβλέπονται από την UEFA, δραστική αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος κι όχι ασκήσεις ισορροπίας ανάμεσα σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό, ποινές για τα άτομα που προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές εντός αθλητικών χώρων ακόμα και με διά βίου αποκλεισμό από την είσοδο στα γήπεδα.
Τέλος, προοπτικά, επειδή η βία που βρίσκει διέξοδο και χώρο εκδήλωσης στον αθλητισμό είναι ένα κατεξοχήν κοινωνικό φαινόμενο, διαμόρφωση επιμορφωτικών προγραμμάτων που θα προάγουν την υγιή αθλητική συμπεριφορά και ενσωμάτωση αυτών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Έτσι η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη όσων χάθηκαν άδικα. Αντιμετωπίζοντας δραστικά και δίκαια το φαινόμενο και αναδεικνύοντας τους πραγματικούς πρωταγωνιστές. Τους αθλητές και τις αθλήτριες, τους προπονητές και τις προπονήτριες, τους υγιείς φιλάθλους, τους παράγοντες που θέλουν να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό προϊόν, την παγκόσμια υπεραξία που παράγεται από τη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του”.

Share
Ετικέτες: Μεϊκόπουλος

Πρόσφατα άρθρα

Κασσελάκης: Άμεσα μέτρα €3,2 δισ. για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Άμεσα μέτρα ύψους 3,2δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας περιλαμβάνουν οι προτάσεις του Στέφανου…

12 Μαρτίου 2024

Μενίδι: Θρήνος για τον 19χρονο που σκοτώθηκε στο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ο Ξανθόπουλος

Σκηνές που θυμίζουν αρχαία τραγωδία διαδραματίζονται στη λεωφόρο Δεκελείας, στο Μενίδι, όπου τα ξημερώματα έχασε…

12 Μαρτίου 2024

Νέα ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθη ο δράστης

Νέο ομοφοβικό επεισόδιο σημειώθηκε, τη Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη, στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου. Συγκεκριμένα, έγινε…

12 Μαρτίου 2024

Απογευματινά χειρουργεία: Ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη – Οι πρώτες επεμβάσεις και το σχόλιο Γεωργιάδη

Από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ξεκίνησαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία…

12 Μαρτίου 2024

Γερμανία: Κρίσιμη δίκη για το ακροδεξιό AfD λίγο πριν τις εκλογές

Δεκαπέντε χιλιάδες σελίδες δικογραφίας, πάνω από 270 φάκελοι, 100 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και μια διαδικασία που…

12 Μαρτίου 2024

Απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας: Την χτυπούσε μπροστά στο παιδί τους

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με το θύμα της επίθεσης…

12 Μαρτίου 2024