Ελλάδα

Κασσελάκης: Άμεσα μέτρα €3,2 δισ. για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Άμεσα μέτρα ύψους 3,2δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας περιλαμβάνουν οι προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη που παρουσίασε πριν από λίγο στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Στις «βασικές πτυχές της θετικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία» που παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος περιλαμβάνονται μέτρα όπως η καθιέρωση ανώτατου περιθωρίου κέρδους 5% στην ηλεκτρική ενέργεια, η μείωση του του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα χαμηλότερα επίπεδα της ΕΕ, η επιβολή πλαφόν κερδών στην εφοδιαστική αλυσίδα, μηδενικός ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα όπως αλεύρι, ψωμί, γαλακτοκομικά, έλαια και λαχανικά, υπερμειωμένος ΦΠΑ για βρεφικά είδη και μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο μέσο όρο της ΕΕ.

Τα μέτρα αυτά θα χρηματοδοτηθούν από την έκτακτη φορολόγηση της αισχροκέρδειας για το 2023 που θα αποδώσει 3,62 δισ. ευρώ ανέφερε ο κ. Κασσελάκης και προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει προτάσεις νόμων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και για να συγκρουστεί στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

‘Εχουμε ένα ολιστικό σχέδιο ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης και επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι η πληθωριστική απληστία εκπονείται καθ’ υπόδειξη του Μεγάρου Μαξίμου.

Ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που πρότεινε ο κ. Κασσελάκης είναι η κατάργηση προκαταβολής φόρου όπως επίσης και η μείωση του φόρου στα ενοίκια από το 15% στο 5%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τώρα νέα δυναμική, είπε, υπογραμμίζοντας πως είναι «ξεκάθαρα δεύτερος και ανεβαίνει» και πως αυτό οφείλεται, τόσο στην αντιπολίτευση που έχει κάνει το κόμμα στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, όσο και στη στάση που κράτησε για την ισότητα στον γάμο. «Προφανώς αυτά έχουν μεταδώσει ένα μήνυμα», είπε χαρακτηριστικά.

«Κύριε Μητσοτάκη έχετε επιχειρήσει ποτέ στη ζωή σας;», διερωτήθηκε ο Στ. Κασσελάκης, αφήνοντας αιχμές και για τα «500 εκατ. δανεικά και αγύριστα» της ΝΔ.

«Οι τράπεζες δεν έχουν ανακεφαλαιωθεί από μάννα εξ ουρανού, αλλά από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου», είπε επίσης ο Στ. Κασσελάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «θράσος να ζητάνε και τα ρέστα». Επιπλέον, της καταλόγισε πρακτικές gaslighting, δηλαδή ψυχολογικής χειραγώγησης του θύματος από τον θύτη, «να τον πείσει ότι εκείνος φταίει». Όπως ανέφερε, την ίδια στρατηγική εφαρμόζει η ΝΔ, όταν κάνει λόγο για «ατομική ευθύνη».

«Είναι καιρός να δείξουμε ότι όχι: ούτε θύματα θα γίνουμε και ότι η κοινωνία έχει ανάγκη αλληλεγγύη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: protothema.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μενίδι: Θρήνος για τον 19χρονο που σκοτώθηκε στο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ο Ξανθόπουλος

Σκηνές που θυμίζουν αρχαία τραγωδία διαδραματίζονται στη λεωφόρο Δεκελείας, στο Μενίδι, όπου τα ξημερώματα έχασε…

12 Μαρτίου 2024

Νέα ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθη ο δράστης

Νέο ομοφοβικό επεισόδιο σημειώθηκε, τη Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη, στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου. Συγκεκριμένα, έγινε…

12 Μαρτίου 2024

Απογευματινά χειρουργεία: Ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη – Οι πρώτες επεμβάσεις και το σχόλιο Γεωργιάδη

Από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ξεκίνησαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία…

12 Μαρτίου 2024

Γερμανία: Κρίσιμη δίκη για το ακροδεξιό AfD λίγο πριν τις εκλογές

Δεκαπέντε χιλιάδες σελίδες δικογραφίας, πάνω από 270 φάκελοι, 100 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και μια διαδικασία που…

12 Μαρτίου 2024

Απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας: Την χτυπούσε μπροστά στο παιδί τους

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με το θύμα της επίθεσης…

12 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Άναψαν τα «αίματα» σε εκδήλωση του ΠΙΣ παρουσία Φλωρίδη – Βαρτζόπουλου

Φουντώνουν οι διαμαρτυρίες των υγειονομικών για την ιδιωτικοποίηση της Υγείας με τις παρεμβάσεις να πληθαίνουν.…

12 Μαρτίου 2024