Τοπικά

ΕΚΒ προς ΠΑΜΕ: “Ξεκρεμάστε πρώτα τις ταμπέλες των κομματικών φερέφωνων και μετά μιλήστε για αγώνα”

ΕΚΒ

Σφοδρότατη επίθεση κατά του ΠΑΜΕ Μαγνησίας εξαπολύει με σημερινή ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, κατηγορώντας μεταξύ άλλων τα στελέχη του ότι διασπούν ενσυνείδητα το Συνδικαλιστικό Κίνημα και λειτουργούν ως …γκαιμπελίσκοι! Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί απάντηση στο ανοιχτό κάλεσμα που απηύθυνε το ΠΑΜΕ προς τα μέλη των διοικήσεων των εργατικών σωματείων της Μαγνησίας, με στόχο «να οργανωθεί ένα μεγάλο μέτωπο αγώνα για τη διεκδίκηση των απωλειών σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή και καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας».

Απαντώντας στο κάλεσμα αυτό, το Εργατικό Κέντρο καλεί τα στελέχη του ΠΑΜΕ «να ξεκρεμάσουν πρώτα τις ταμπέλες των κομματικών φερέφωνων και να προσέλθουν στον Αγώνα ως συμπολεμιστές και όχι σαν …Εφιάλτες!».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Από την εκ του ασφαλούς, πάντα, θέση της ισχνής συνδικαλιστικής μειοψηφίας, το ΠΑΜΕ Μαγνησίας αποτολμά, για άλλη μια φορά, να παραδώσει μαθήματα αγωνιστικότητας και συνδικαλιστικής αρετής στα Προεδρεία του ΕΚΒ και της ΓΣΕΕ!
Το παράλογο, όμως, και συνάμα φαιδρό της υπόθεσης είναι ότι οι κατ’ όνομα αυτοί αγωνισταράδες, μέσα στο επικριτικό παραλήρημά τους, ξεχνούν κάθε φορά να ομολογήσουν ότι τις αποφάσεις των αγωνιστικών πλάνων δεν τις διαμορφώνουν τυχάρπαστα πρόσωπα, αλλά εκπρόσωποι αιρετοί των εργαζομένων, αναδειχθέντες στα αξιώματά τους με αδιάβλητες εκλογικές διαδικασίες και από πλειοψηφίες ευρύτατες και όχι από «κουκιά κομματικά και μετρημένα στα δάχτυλα».
Αντί, λοιπόν, να πασχίζουν να …κατατροπώσουν (πριν από τους Θεσμούς και τους Βιομήχανους), τους αιρετούς εκπροσώπους των εργαζόμενων, «φορώντας» τους τις «τραγιάσκες» του Περισσού, ας απολογηθούν πρώτα οι ίδιοι γιατί προτιμούν να γίνονται τα πραγματικά δεκανίκια της Τρόϊκας και του ΣΕΒ, διασπώντας ενσυνείδητα το Συνδικαλιστικό Κίνημα και λειτουργώντας ως …γκαιμπελίσκοι τους!
Αυτό είναι το ουσιαστικό ΚΑΛΕΣΜΑ, που τους απευθύνουν οι εργαζόμενοι, στο οποίο, όμως για να καταφέρουν να ανταποκριθούν, θα πρέπει πρώτα να ξεκρεμάσουν τις ταμπέλες των κομματικών φερέφωνων και να προσέλθουν στον ΑΓΩΝΑ ως συμπολεμιστές και όχι σαν …Εφιάλτες!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το