Κόσμος

Τραγωδία στην Ιταλία: Έστειλαν κατά λάθος πανάκριβο λογαριασμό νερού σε ηλικιωμένη και πέθανε

Τραγωδία έλαβε χώρα στην Ιταλία, όταν μια 88χρονη συνταξιούχος ονόματι Κατερίνα έχασε τη ζωή της από το σοκ που υπέστη όταν είδε τον υπερβολικά αυξημένο λογαριασμό νερού που έφτασε σπίτι της από λάθος της εταιρείας.

Το οδυνηρό περιστατικό εκτυλίχθηκε όταν η Κατερίνα έλαβε έναν λογαριασμό νερού ύψους 15.339 ευρώ, όπως αναφέρει η Corriere della Sera. Το σοκ που υπέστη αντικρίζοντας τον λογαριασμό επιβάρυνε την ηλικιωμένη γυναίκα, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο του Σαν Ρέμο. Δυστυχώς, μετά από λίγες ημέρες απεβίωσε.

Η ατυχής σειρά των γεγονότων ξεκίνησε όταν η νύφη της ηλικιωμένης μετέφερε τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες του λογαριασμού για τους μήνες Αύγουστο έως Οκτώβριο. Ο λογαριασμός, που ελήφθη στις 14 Νοεμβρίου και πληρώθηκε αυτόματα από την τράπεζα, άδειασε το σύνολο των χρημάτων του τρεχούμενου λογαριασμού της. Μετά από έρευνα, αποκαλύφθηκε ότι η πραγματική κατανάλωση νερού για το σπίτι ήταν μόλις λίγα κυβικά μέτρα, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί με χρέωση μόλις 55 ευρώ. Αυτό το συγκλονιστικό περιστατικό υπογραμμίζει τις βαθιές επιπτώσεις που μπορούν να έχουν τα διοικητικά λάθη σε άτομα, ακόμη και με αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής τους.

Τι λέει η εταιρεία για το λάθος

Το υδραγωγείο διαχειρίζεται εταιρεία εκτός του δήμου Camporosso, η οποία παραδέχθηκε αμέσως το λάθος. «Το τιμολόγιο είχε υπολογιστεί με βάση μια λανθασμένη ανάγνωση της φωτογραφίας», εξήγησε η εταιρεία. «Η πραγματική κατανάλωση της ανερχόταν σε 55 ευρώ. Το ποσό που έχει ήδη καταβληθεί και δεν οφείλεται έχει επιστραφεί».

Ωστόσο, η εξήγηση και η παραδοχή του λάθους δεν σημαίνει κάτι για την οικογένειά της οι οποίοι απαιτούν να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να διαπιστωθούν οι ευθύνες όσων διέπραξαν το κραυγαλέο λάθος.

Συγκλονισμένος και ταυτόχρονα επιφυλακτικός ο δήμαρχος της πόλης. «Καταστάσεις αυτού του είδους δεν πρέπει να συμβαίνουν», εξήγησε στην Corriere. «Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να είμαστε αυστηροί και να εξακριβώσουμε αν η ασθένεια της κυρίας Giovinazzo ήταν πράγματι συνέπεια αυτού του λανθασμένου λογαριασμού. Σίγουρα ήταν ένα πολύ ηλικιωμένο και εύθραυστο άτομο. Μια κατάσταση στην οποία ακόμη και το παραμικρό τραύμα μπορεί να αποβεί μοιραίο», πρόσθεσε.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Έφυγε ο άγγελός μου, ήταν άδικο να γίνει έτσι» – Συγκινεί η αδελφή του νεκρού επισμηναγού

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια του 40χρονου πιλότου, που έχασε τη ζωή του όταν…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ρέντης: Βαραίνει το κατηγορητήριο για τον 18χρονο μετά τον θάνατο του αστυνομικού – Το χρονικό της τραγωδίας

Την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου κατά των δραστών για τα επεισόδια στου Ρέντη αναμένεται να αποφασίσει…

27 Δεκεμβρίου 2023

Πέθανε σε ηλικία 98 ετών ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Ντελόρ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ…

27 Δεκεμβρίου 2023

ΑΣΕΠ 3ΓΒ/2023: Από σήμερα οι αιτήσεις για 4.276 θέσεις στο Δημόσιο

Αρχισε από σήμερα η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των επιτυχόντων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του…

27 Δεκεμβρίου 2023

Eurovision 2024: Υποψήφιος του Ισραήλ σκοτώθηκε στη Γάζα

Ένας Ισραηλινός έφεδρος σκοτώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, λίγες εβδομάδες μετά την επιτυχή οντισιόν σε…

27 Δεκεμβρίου 2023

«Μόνος στην Ντάουνινγκ Στριτ»: Το απολαυστικό βίντεο του Ρίσι Σούνακ για τα Χριστούγεννα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ μοιράστηκε ένα μοναδικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμπνευσμένο από…

27 Δεκεμβρίου 2023