Τοπικά

Εκτός “μεταφορικού ισοδύναμου” οι εκπαιδευτικοί στις Σποράδες

Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα νησιά των Βόρειων Σποράδων και ο τόπος κατοικίας τους είναι στην ηπειρωτική Ελλάδα, δεν μπορούν να ενταχθούν στο μέτρο   του «μεταφορικού ισοδυνάμου».
Οι εκπαιδευτικοί αλλά και άλλοι μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου όπως γιατροί, σώματα ασφαλείας κ.λπ. χρησιμοποιούν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με μεγάλη συχνότητα για λόγους οικογενειακούς και προσωπικούς για να μεταβούν στην ηπειρωτική Ελλάδα και δαπανούν μεγάλο μέρος του μισθού τους.
Παρόλα αυτά όμως δεν μπορούν να ενταχτούν στο «μεταφορικό ισοδύναμο» γιατί η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν δέχεται την αίτησή τους αφού ο τόπος κατοικίας τους φαίνεται ότι δεν είναι στα νησιά.
Από την άλλη όμως χρησιμοποιούν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες  όχι μόνον τους δέκα μήνες το χρόνο που λειτουργούν τα σχολεία αλλά και τους καλοκαιρινούς όταν πραγματοποιούν τη θερινή τους υπηρεσία.
“Το δικαίωμα του «μεταφορικού ισοδυνάμου» η πολιτεία έχει φροντίσει ήδη να το δώσει στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και πολύ σωστά, αν και αυτοί δεν έχουν τόπο μόνιμης κατοικίας στα νησιά όπως και εμείς.
Ζητάμε να ενταχτούμε και εμείς σε ανάλογη ρύθμιση όπως και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ώστε να τύχουμε των ευεργετικών διατάξεων του «μεταφορικού ισοδυνάμου» και να αρθεί έτσι μια κατάφορη αδικία που γίνεται σε βάρος μας και σε βάρος και των άλλων μονίμων υπαλλήλων του δημόσιου που δεν έχουν μόνιμη κατοικία στα νησιά”, τονίζουν εκπαιδευτικοί από τη Σκιάθο και συγκεκριμένα οι κ. Θανάσης  Καρακαστανιάς , Θανάσης Αθανάσιος και Γαρυφαλλιά Ελευθερίου που υπηρετούν στο Γυμνάσιο Σκιάθου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το