Πολιτισμός

Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Μηλιώνη

Σήμερα Σάββατο 8 Ιουλίου, στις 8.00 το βράδυ, στον υψηλής ιστορικής σημασίας χώρο του Σχολείου του Ρήγα Φεραίου στη Ζαγορά, που έχει μετατραπεί σε χώρο εικαστικής έκφρασης και πολιτισμικής δημιουργίας, στον δρόμο προς το Χορευτό, εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Μηλιώνη με θέμα «Γη αειφόρος».
Το θέμα της έκθεσης είναι εμπνευσμένο από την ιστορική διαδρομή του Συνεταιρισμού Ζαγοράς, κυρίως όμως από τα δώρα της πηλιορείτικης γης, που δεν είναι άλλα από τους καρπούς της φύσης.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό της Ζαγοράς και τους επισκέπτες από 8 έως 23 Ιουλίου και ώρες 10:00 – 13:00 και 17:00 – 21:00 εκτός από Κυριακές. Ειδικά την πρώτη Κυριακή 9 Ιουλίου, η έκθεση θα λειτουργήσει με την παρουσία του καλλιτέχνη, όπου θα δώσει και την προσωπική του άποψη για το έργο του, στους επισκέπτες.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου με τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», σε ειδική συνεργασία για την παρουσίασή της στη Ζαγορά με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου – φορέα διαχείρισης του ιστορικού κτιρίου και τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς – φορέα που συνδέει τις ιστορικές του καταβολές με την ύπαρξη του Ελληνομουσείου.
Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο εκδηλώσεων και δράσεων που διοργανώνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων αδιάλειπτης λειτουργίας, σε συνεργασία και με άλλους φορείς σε αρκετές από τις δράσεις του, ενός προγραμματισμού που άρχισε στις αρχές του 2016 και οι βασικές του θεματικές ολοκληρώνονται στα τέλη του 2017.
Η συνεργασία αυτή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς με τη «Μαγνήτων Κιβωτό» δεν είναι η πρώτη. Συνδιοργανώθηκαν ήδη αρκετές εκδηλώσεις με επιτυχία και θετική παρέμβαση στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, κυρίως στο πλαίσιο των δράσεων για τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της Συνεταιριστικής Οργάνωσης και του «Θεματικού Έτους» της «Μαγνήτων Κιβωτού», που φέρει τον γενικό τίτλο «Μάγνητες και ο Πολιτισμός των Γεύσεων» .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το