Πολιτισμός

Έκθεση γλυπτικής και φιλοσοφίας στον Χώρο Τέχνης δ. με έργα του Τηλέμαχου Πατέρη

Με τίτλο «Πλάτος Πλατωνικής Κρυψίνοιας» και επεξηγηματικό υπότιτλο «Ως απομεινάρια συμποσίου στην κρύπτη της οικίας Ωμέγα» παρουσιάζει τα έργα του ο Τηλέμαχος Πατέρης στον Χώρο Τέχνης δ.
Η έκθεση περιλαμβάνει γλυπτά και ανέκδοτα χειρόγραφα αποσπασμάτων φιλοσοφίας που αναδεικνύουν την αισθητική του μπαρόκ συνδυαστικά με τις φιλοσοφικές τάσεις που αφορούν στην πραγματεία του Torquato Accetto «Περί Τίμιας Κρυψίνοιας». Η παρουσίαση αφορά σε παράθεση – παρουσίαση ιδεών και έργων που ενώνουν νοερά και ουσιαστικά τόπο και χρόνο στον εκθεσιακό χώρο.

Τρεις κεφαλές γλυπτά που συνοδεύονται – συνδυάζονται με ανέκδοτα κείμενα αποτελούν το εκθεσιακό σύνολο που καλείται να επικοινωνήσει με τον θεατή κοινωνώντας ιστορικά γεγονότα έπλεα φιλοσοφικών ιστορημάτων. Κάθε έργο εμπεριέχει τη δική του προσέγγιση χρόνου και τόπου αποτελώντας αναπόφευκτα μαρτυρία, καθώς και πειστήριο μνημόνευσης.
Ο Τηλέμαχος Πατέρης, γεννηθείς υπό τη σκιά του Πηλίου, ζει και εργάζεται αυτοεξόριστος από το 1999 υπό τη σκιά του Βεζούβιου, ενώ τελευταίως, υπό τη σκιά της Ακροπόλεως, μαζί με τον Δημήτριο Ζερβό δραστηριοποιούνται ως το τεχνικό δίδυμο της Σκλήθρας.
Η έκθεση υποστηρίζεται τεχνικώς από την εταιρεία Dima-Domus.
Ώρες και ημέρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 και 18.30 – 21.00, Σάββατο 11.00 – 14.30. Κυριακή, Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλ. 6978186878.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το