Αθλητισμός

«Εκτέλεση» από Καραποστόλου – Η Νίκη έχασε 76-84 από το Ανατόλια

Ο Σάκης Καραποστόλου «εκτέλεσε» τη Νίκη. Ο πολύπειρος φόργουορντ πέτυχε πόντους ισάριθμους με την ηλικία του (40) και οδήγησε το Ανατόλια στο «διπλό» με 76-84 στο κλειστό της Ν. Ιωνίας για τη 12η αγωνιστική της Β’ Εθνικής μπάσκετ.
Οι «κυανόλευκοι» στερήθηκαν τον τραυματία Γεωργίου αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά πάλεψαν σθεναρά αλλά υποκλίθηκαν στον πρωτοπόρο του Βορείου ομίλου. Τη μεγαλύτερη «πληγή» για τη Νίκη αποτέλεσε ο Καραποστόλου, ο οποίος ήταν ασταμάτητος φορτώνοντας το βολιώτικο καλάθι με 40 πόντους (9 τρίποντα). Κουτίνας και Τάσσος ήταν οι υπέρτεροι των «κυανολεύκων», ενώ βοήθησαν οι Καραγεώργος και Φρουσκλιάς (στο β’ μέρος).

Ο Καραποστόλου πραγματοποίησε εκρηκτικό ξεκίνημα πετυχαίνοντας τους 13 από τους 17 πόντους της ομάδας του (7-17 στο 6’), ενώ και οι υπόλοιποι 4 σημειώθηκαν από δικές του ασίστ. Η αδυναμία περιορισμού του πολύπειρου φόργουορντ ανάγκασε τους γηπεδούχους να κυνηγούν διαρκώς στο σκορ. Έτσι βρέθηκαν πίσω με 12-22 στο τέλος του α’ δεκαλέπτου.
Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο κ. Γκαϊτατζής κράτησε τον Καραποστόλου στον πάγκο για να πάρει ανάσες, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το Ανατόλια να ανεβάσει τη διαφορά στους 12 (12-24 και 14-26). Ο Καραγεώργος μπήκε «ζεστός» στο παρκέ και με πέντε σερί πόντους βοήθησε τη Νίκη να μειώσει σε 22-32, ενώ ο Τάσσος έγραψε το 24-32 με 2/2 ελεύθερες βολές. Βλέποντας τη διαφορά να πέφτει σε μονοψήφιο νούμερο ο κ. Γκαϊτατζής ξανάβαλε στο ματς τον Καραποστόλου.

Στην αντίπερα όχθη ο κ. Πρέκας χρησιμοποίησε τους Αναγνωστόπουλο και Φρουσκλιά αντί των Γιωτόπουλου και Κουτίνα, που ήταν αρκετά άστοχος στην αρχή. Ο τελευταίος έμεινε για λίγα λεπτά στον πάγκο και όταν ξαναπάτησε στο παρκέ ήταν σαφώς βελτιωμένος φτάνοντας τους 9 πόντους (28-36).
Ο Λάμπρος Πρέκας έψαξε βαθιά στον πάγκο του για να βρει λύσεις ρίχνοντας στη «μάχη» και τον Διγενή αντί του Αναγνωστόπουλου που έκανε γρήγορα δύο φάουλ. Ωστόσο ο Καραποστόλου συνέχισε το… βιολί του και το Ανατόλια άνοιξε την ψαλίδα (28-41 στο 18’), ενώ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε 34-46 με… τι άλλο, με εύστοχο τρίποντο του Καραποστόλου, που τελείωσε το πρώτο μέρος έχοντας …28 πόντους με έξι εύστοχες προσπάθειες έξω από τα 6.75.
Με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο εικοσάλεπτο μπήκε στην επανάληψη το συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Με τον Καραποστόλου να πετυχαίνει δύο ακόμη τρίποντα ξέφυγε 36-51 στο 22’, αλλά ο Κουτίνας μιμήθηκε τον έμπειρο αντίπαλό του και με δικό του κρεσέντο βοήθησε τη Νίκη να μειώσει στους 10 πόντους (45-55 στο 25’).
Σ’ εκείνο το σημείο ο κ. Γκαϊτατζής κάλεσε τάιμ άουτ θέλοντας να ανακόψει τον ρυθμό των «κυανολεύκων». Πάντως αυτό δεν τους εμπόδισε να μειώσουν και στους 8 (49-57), με τον Αμπατζά όμως να ξαναστέλνει τη διαφορά σε διψήφια τιμή (49-62) με πέντε προσωπικούς πόντους στο 28’.

Ο Λάμπρος Πρέκας δοκίμασε και τον Καραγεώργο σε θέση πλέι μέικερ, ενώ έβαλε για πρώτη φορά και τον Τσαβέ με σκοπό να προσθέσει δύναμη μέσα στη ρακέτα. Πάντως οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά διαβασμένοι και γνωρίζοντας την απουσία του Γεωργίου πίεζαν ασφυκτικά τον εκάστοτε οργανωτή της Νίκης.
Ο Καραποστόλου αποσύρθηκε στον πάγκο για ξεκούραση και η βολιώτικη ομάδα προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί. Ωστόσο τόσο ο Κουτίνας που έχασε δύο βολές, όσο και ο Φρουσκλιάς που αστόχησε από κοντά μετά από το επιθετικό ριμπάουντ που κέρδισε, απέτυχαν να μειώσουν περισσότερο από το 53-62, το οποίο ήταν το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.
Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν χθες στο παγωμένο κλειστό της Ν. Ιωνίας (δεν είχε θέρμανση) περίμεναν την αντίδραση των «κυανολεύκων» στην αρχή της τέταρτης περιόδου, αλλά είδαν το Ανατόλια να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 53-66. Τότε ο Φρουσκλιάς «ξύπνησε από τον λήθαργο» και με 8 σερί πόντους «ψαλίδισε» τη διαφορά στο -5 (61-66 στο 33’).
Ωστόσο τη λύση για τους Θεσσαλονικείς έδωσε πάλι ο Καραποστόλου. Με το που ξαναμπήκε στο ματς με την… 8η τρίποντη «βόμβα» του έδωσε «αέρα» 8 πόντων στην ομάδα του (61-69 στο 34’). Η Νίκη δεν το έβαλε κάτω και με τρίποντο του Τσώλη πλησίασε στους επτά (64-71), ενώ στην επόμενη επίθεση ο Καραγεώργος απέτυχε να σκοράρει από τα 6.75μ, αν και αμαρκάριστος.
Ο αγώνας είχε πάρει «φωτιά», με τον κόσμο να μπαίνει στην… εξίσωση. Στο κρίσιμο αυτό σημείο, όμως, οι διαιτητές χρέωσαν με τεχνική ποινή τον Τσώλη, που διαμαρτυρήθηκε δικαιολογημένα για επιθετικό φάουλ εις βάρος του και ο Καραποστόλου έγραψε το 66-74 από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας».

Ο Τσώλης με θεαματικό τρόπο πετυχαίνει καλάθι

Απέμεναν 3.20 μέχρι το φινάλε και η Νίκη έψαχνε ένα ξέσπασμα. Ο Τάσσος με «γκολ φάουλ» έφερε την ομάδα του στο -5 (69-74 στο 37’), αλλά ο Γκρόζος αποδείχθηκε ψύχραιμος στις ελεύθερες βολές (69-76 στο 38’). Ο Φρουσκλιάς και ο Τσώλης αστόχησαν σε κρίσιμα σουτ τριών πόντων, αλλά ο Τάσσος δεν τους μιμήθηκε μετά από κερδισμένο ριμπάουντ και καλάθι από κοντά (71-76 στο 1.27).
Η τύχη όμως δεν ήταν με τη Νίκη χθες. Μετά από εξαιρετική άμυνα οι παίκτες της υποχρέωσαν τον Καραποστόλου να… πετάξει την μπάλα από μακριά στην εκπνοή της επίθεσης κι εκείνη του έκανε το χατίρι καταλήγοντας στο καλάθι, αφού βρήκε πρώτα το ταμπλό (71-81). Ο Κουτίνας με πέντε συνεχόμενους πόντους έριξε τη διαφορά στους πέντε (76-81), αλλά ο Αμπατζάς ντύθηκε… Καραποστόλου και με τρίποντο έδωσε τη «χαριστική βολή» στους «κυανόλευκους» διαμορφώνοντας το 76-84, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Διαιτητές: Παπαγερίδης, Μπακάλης.
Δεκάλεπτα: 12-22, 34-46, 53-62, 76-84.
ΝΙΚΗ (Πρέκας): Διγενής, Καραγεώργος 11 (1), Αναγνωστόπουλος, Γιωτόπουλος 2, Κουτίνας 21 (3), Τσαβές, Τασιούδης 5, Τσώλης 8 (1), Φρουσκλιάς 12 (1), Τάσσος 17.
ΑΝΑΤΟΛΙΑ (Γκαϊτατζής): Νικολαΐδης 2, Αμπατζάς 16 (1), Αράπης, Γαλανίδης 4, Κωνσταντινίδης 2, Ξενιτίδης 6, Ζώτος 8, Μπρούζος 6, Καραποστόλου 40 (9).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Γενική Συνέλευση στον ΓΣΒ «Η Νίκη» Θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Ιουνίου

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στον ΓΣΒ «Η Νίκη», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3…

25 Μαΐου 2024

Παράσταση από τους αυθεντικούς Shaolin στον Αλμυρό

  Οι αυθεντικοί Shaolin στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας δίνουν για πρώτη φορά δύο…

25 Μαΐου 2024

ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΙΖ.: Νέος προπονητής ο Φασουράκης

Ο Γιάννης Φασουράκης είναι από χθες ο νέος προπονητής του Αστέρα Ριζομύλου, αντικαθιστώντας τον Κώστα…

25 Μαΐου 2024

Φιλικό «διαζύγιο» με Ανδρωνά – Σε αναζήτηση νέου προπονητή βρίσκεται ο Αίας Σούρπης

Μετά από τριετή πετυχημένη θητεία στον πάγκο του Αίαντα Σούρπης ο Μιχάλης Ανδρωνάς δεν θα…

25 Μαΐου 2024

Μηλίνα : Το έγκλημα της σιωπής…με την 59χρονη μητέρα

Ανατριχίλα προκάλεσε το νέο θρίλερ με θύμα μια μητέρα από την Γερμανία που ερεύνησε το…

25 Μαΐου 2024

Να τελειώσει τη δουλειά θέλει ο Ολυμπιακός στο αυριανό παιχνίδι με τα Μετέωρα

Ο Ολυμπιακός Βόλου τα έχει πάει περίφημα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του 4ου ομίλου των…

25 Μαΐου 2024