Τοπικά

Μηλίνα : Το έγκλημα της σιωπής…με την 59χρονη μητέρα

Ανατριχίλα προκάλεσε το νέο θρίλερ με θύμα μια μητέρα από την Γερμανία που ερεύνησε το «Τούνελ» την νύχτα της Παρασκευής 24 Μαΐου.

Η Σαμπίν Μίλερ 59 χρόνων βρέθηκε νεκρή στην αυλή του εξοχικού της στο χωριό Μηλίνα, του Πηλίου το απόγευμα της 24ης Ιουλίου… Μία σφαίρα την χτύπησε πισώπλατα ενώ φορούσε την ποδιά της κουζίνας και κρατούσε στα χέρια της ένα βάζο μαρμελάδας…

Η δολοφονία έγινε αντιληπτή έντεκα μέρες μετά όταν το θύμα βρέθηκε στο νεκροτομικό τραπέζι. Πριν κανείς δεν είχε αντιληφθεί την οπή από βολίδα που είχε καρφωθεί στον θώρακα της άτυχης γυναίκας. Μίλησαν για αιφνίδιο θάνατο από παθολογικά αίτια ακόμα και οι γιατροί που την εξέτασαν στο κέντρο υγείας της Αργαλαστής.

«Κανείς δεν μπορεί να με βοηθήσει…»

Την γυναίκα βρήκε νεκρή ο εν διαστάσει σύζυγός της ώρες μετά την δολοφονία αλλά καθυστέρησε να ειδοποιήσει τις Αρχές.

Στο Τούνελ που βρέθηκε στην περιοχή και τον εντόπισε, είπε πως κανείς δεν μπορεί να τον βοηθήσει, ούτε καν η αστυνομία και αρνήθηκε να μιλήσει για όλα όσα συνέβησαν.

Η βολίδα που βρέθηκε στο σώμα της μητέρας ήταν από 22άρι όπλο. Οι Αρχές άφηναν να εννοηθεί πως εξετάζουν και την εκδοχή του ατυχήματος από αδέσποτη σφαίρα κυνηγού. Μόνο που ο Ιούλιος δεν είναι μήνας που ανήκει στην κυνηγετική περίοδο.

Στο πλατό της εκπομπής βρέθηκε ο ειδικός πραγματογνώμονας πυροβόλων όπλων – βλητικής Ιωάννης Τσιαμπάς, ο οποίος ανέλυσε τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά. Απέκλεισε το ατύχημα από αδέσποτη σφαίρα και εστίασε στην απόσταση βολής, στην πορεία της σφαίρας με κατεύθυνση προς τα πάνω, στον κάλυκα που δεν βρέθηκε και στις ιδιαιτερότητες της βολίδας.

Κατέληξε στο συμπέρασμα πως το θύμα εβλήθη από όπλο πιθανότατα αυτοσχέδιο, τύπου στυλό που δεν βρίσκεται στην αγορά. Τόνισε πως ο δράστης γνώριζε από όπλα και επέλεξε τη θέση βολής για να επιφέρει τον θάνατο με χτύπημα στα ζωτικά όργανα. Όπως ανέφερε το συγκεκριμένο όπλο δεν κάνει θόρυβο για αυτό και οι γείτονες δεν άκουσαν τον πυροβολισμό.

 

«Δεν έχει συμβεί στα χρονικά τέτοιο πράγμα»

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κωνσταντίνος Γκουτζίνης, μίλησε στην εκπομπή για όσα ακούστηκαν εκείνη την περίοδο, αλλά και την αναστάτωση που προκάλεσε το γεγονός στη φιλήσυχη κοινωνία τους.

«Όταν μάθαμε ότι ο θάνατός της δεν ήταν από παθολογικά αίτια όπως πίστευαν αρχικά, χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας, γιατί δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στην περιοχή. Όλο το σκηνικό είναι περίεργο γιατί δεν είχε πρόβλημα με κανέναν».

Με την κακοκαιρία «Ντάνιελ» που έπληξε την περιοχή, το θέμα όπως αναφέρει ξεχάστηκε. Δεν έπαψαν όμως οι κάτοικοι, να το θεωρούν περίεργο και να ζητάνε τη λύση αυτού του γρίφου…

«Δεν καταλάβαμε ότι είχε σφαίρα στο στήθος…»

Η εκπομπή μίλησε με φίλο της άτυχης γυναίκας και του συζύγου της που μένει χρόνια στην Μηλίνα και γνωρίζει καλά τα ελληνικά.

«Ήρθα εδώ με τους γονείς μου που ήταν καλλιτέχνες, τους άρεσε το μέρος και δημιούργησαν μια κοινότητα με άλλους φίλους. Την Σαμπίν την γνωρίζω πολλά χρόνια. Είχαν έρθει στην αρχή σαν τουρίστες αλλά τους άρεσε η περιοχή και φτιάξανε ένα σπίτι που επισκέπτονταν κάθε καλοκαίρι και άνοιξη. Ήταν πολύ φιλόξενη, μαζευόμασταν σπίτι τους και κάναμε μεγάλα πάρτι», αναφέρει ο Μπερνάρντ Κλίκενμπεργκ.

Όπως ισχυρίζεται το θύμα είχε ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον άντρα της και δεν φαινόταν να την απασχολεί κάτι…

«Εμείς το μάθαμε από τις εφημερίδες. Μέχρι εκείνη την στιγμή νομίζαμε ότι πέθανε από παθολογικά αίτια. Σοκαριστήκαμε όταν ακούσαμε για την σφαίρα. Είναι πολύ περίεργο. Ο σύζυγός της έχει καταρρεύσει ψυχολογικά. Δεν το συζητάει. Εγώ πιστεύω ότι ίσως έχει να κάνει με τους κυνηγούς που υπάρχουν στην περιοχή, ότι ήταν ατύχημα.»

 

«Εδώ δεν μιλάνε για να μην μπλέξουν»

Εργάτης της περιοχής μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση.

«Την γνώριζα χρόνια και δεν είχα ακούσει το παραμικρό. Μόλις το μάθαμε ταραχτήκαμε όλοι. Δεν έχει να κάνει η δολοφονία της με τους κυνηγούς όπως κάποιοι λένε. Η σφαίρα που την χτύπησε ήταν από πιστόλι και όχι από καραμπίνα. Πιστεύω ότι έχει γίνει κάτι άλλο και απλά κανένας δεν μιλάει γιατί δεν θέλει να μπλέξει.

 

«Τη βρήκα νεκρή με το βάζο της μαρμελάδας στα χέρια…»

Ο Γερμανός κάτοικος της Μηλίνας που εντόπισε το πτώμα της άτυχης γυναίκας μίλησε στην εκπομπή για τα όσα είδε εκείνη την μοιραία ημέρα.

«Είμαι ο Κίντερ Χας. Μένω αρκετό καιρό εδώ και η κυρία Σαβίν ήταν η γειτόνισσα μας. Εγώ την βρήκα νεκρή. Κρατούσε ακόμη το βάζο μαρμελάδας που έφτιαχνε. Προσπάθησα να την επαναφέρω στην ζωή προσφέροντας της πρώτες βοήθειες αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στην αρχή νομίζαμε ότι πέθανε από φυσικά αίτια. Για το τραύμα από σφαίρα μάθαμε δυο μέρες αργότερα μετά τη νεκροψία στην Λάρισα», λέει χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε και στις έρευνες της αστυνομίας που ήταν ιδιαίτερα πρόχειρες.

 

Η οικογένεια της Σαμπίν Μίλερ – Μπουμπέν δεν επιθυμούσε να βγει η φωτογραφία της στη δημοσιότητα, γεγονός που σεβάστηκε η εκπομπή.

Πηγή:anikolouli

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τουρίστας βρέθηκε νεκρός κοντά σε αρχαιολογικό χώρο

Νεκρός εντοπίστηκε ένας τουρίστας χθες κοντά σε αρχαιολογικό χώρο της Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του…

14 Ιουνίου 2024

Προγραμματισμένη διακοπή νερού σε Μελισσιάτικα, Αλιβέρι, Βιοσκύρ έως Άσπρες Πεταλούδες,

Η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 17/6/2024 από τις 08:00 έως τις 15:00 θα πραγματοποιηθεί…

14 Ιουνίου 2024

Ηλεία: Στη φυλακή ο παιδοκτόνος για την άγρια δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής

Προφυλακίστηκε ο 37χρονος παιδοκτόνος για τη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία. Ο καθ' ομολογίαν…

14 Ιουνίου 2024

Το 10ο Γυμνάσιο Βόλου: Οι Σούπερ Ήρωες των Κουταβιών

Στο Βόλο, το 10ο Γυμνάσιο έγινε το επίκεντρο μιας αξιολάτρευτης ηρωικής πράξης. Όλα ξεκίνησαν ένα…

14 Ιουνίου 2024

Μαγνησία: Ποσοστό συμμετοχής 66,67% σήμερα στις Πανελλαδικές

Σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, διεξήχθησαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των αποφοίτων των ημερησίων και εσπερινών…

14 Ιουνίου 2024

Επανένταξη του έργου ενεργειακής αναβάθμισης ΕΠΑΛ Αλμυρού

Απόφαση Ένταξης του έργου «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Αλμυρού» εκδόθηκε…

14 Ιουνίου 2024