Αθλητισμός

Μεταγραφικό… μπαμ με Στεφάνοβιτς στον Ολυμπιακό Βόλου

Εντυπωσιακά άρχισε η ενίσχυση του Ολυμπιακού Βόλου στις χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το… μπαμ και έφεραν στην ομάδα έναν πολύ σπουδαίο ποδοσφαιριστή, τον Λιούμπομιρ Στεφάνοβιτς, ο οποίος φέτος αγωνίστηκε στο Γιουρόπα Λιγκ με την Ρομποντνίσκι Σκοπίων.
Χθες η «Θ» είχε προαναγγείλει τη μεταγραφή ενός έμπειρου ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε συμφωνήσει σε όλα με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα ερχόταν στο Βόλο για να υπογράψει στους «ερυθρόλευκους». Αυτός ο παίκτης είναι ο Σέρβος επιτελικός μέσος Λιούμπομιρ Στεφάνοβιτς, γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους από την παρουσία του σε διάφορες ελληνικές ομάδες. Πρόκειται για 32χρονο επιτελικό μέσο με θητεία στην Καλλονή (Σούπερ Λιγκ), τον ΑΟ Τρίκαλα, τον Άρη και τη Δόξα Δράμας (στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ), ενώ φέτος αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής των Σκοπίων.
Ο Στεφάνοβιτς ήρθε στην Ελλάδα την περίοδο 2014-15 για λογαριασμό της Καλλονής, έχοντας τότε ως μάνατζερ στον Ευριπίδη Τσιμπανάκο. Προηγούμενη ομάδα του ήταν η Μέταλουργκ Σκοπίων. Στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ με την ομάδα από την Λέσβο κατέγραψε 13 συμμετοχές, ενώ έπαιξε και σε τρία ματς Κυπέλλου Ελλάδος. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον ΑΟ Τρίκαλα, κάνοντας δύο εκπληκτικές χρονιές, έχοντας συνολικά 59 συμμετοχές στη Φούτμπολ Λιγκ (βασικός και αναντικατάστατος) και επτά συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδος. Παράλληλα σημείωσε και πέντε γκολ. Την δεύτερη χρονιά στα Τρίκαλα (περίοδο 2016-17) συνεργάστηκε με επιτυχία με τον προπονητή του Ολυμπιακού Περικλή Αμανατίδη.
Επόμενος σταθμός της καριέρα του (σύντομος) ήταν ο Άρης, με τον οποίο όμως έπαιξε μόνο σε δύο παιχνίδια Κυπέλλου Ελλάδος την περσινή αγωνιστική περίοδο, ενώ τον Ιανουάριο του 2018 πήγε στη Δόξα Δράμας παίζοντας στα τελευταία έξι παιχνίδια του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ.

Το περασμένο καλοκαίρι το όνομα του Στεφάνοβιτς είχα ακουστεί για τον Ολυμπιακό Βόλου, ωστόσο, ο Σέρβος μέσος αποφάσισε να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα των Σκοπίων με τα χρώματα της Ρομποντνίσκι. Κατέγραψε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ αγωνίστηκε και σε δύο παιχνίδια για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.
Η απόκτηση του Λιουμπομιρ Στεφάνοβιτς δυναμώνει σημαντικά τον Ολυμπιακό στο χώρο της μεσαίας γραμμής, καθώς πρόκειται για πολύ σπουδαίο ποδοσφαιριστή, πολυτέλεια για την Γ’ Εθνική κατηγορία. Ο Σέρβος μέσος είναι απόλυτα έτοιμος να βοηθήσει αμέσως τον Ολυμπιακό και ήδη χθες έκανε την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού: «Παίκτης με… άρωμα Europa League στον Ολυμπιακό Βόλου. Η ομάδα μας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Ljubomir Stevanovic (Λιούμπομιρ Στεφάνοβιτς).
Πρόκειται για μία υψηλού επιπέδου μεταγραφή, που αναμφισβήτητα ανεβάζει επίπεδο την ομάδα μας. Ο 32χρονος μέσος, γεννημένος στο Zrenjanin (Ζρένιανιν), έχει εμπειρία από Europa League πραγματοποιώντας 7 συμμετοχές με Rabotnicki και Metalurg.
Ο Stevanovic έχει σημαντικές παραστάσεις από τα ελληνικά εθνικά πρωταθλήματα καθώς έχει πραγματοποιήσει συνολικά 90 συμμετοχές. Πιο συγκεκριμένα έχει αγωνιστεί 16 φορές στη Σούπερ Λιγκ με την ομάδα της Καλλονής (σεζόν 2014-15), 66 φορές με την ομάδα των Τρικάλων (σεζόν 2015-17), ενώ πραγματοποίησε 8 εμφανίσεις με την ομάδα του Άρη και της Δόξας Δράμας την σεζόν 2017-18. Την φετινή σεζόν αγωνίστηκε 15 φορές με τα «χρώματα» της Rabotnicki Skopje (A’ Εθνική Σκοπίων).

Ο Σέρβος μέσος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στα πρωταθλήματα της Σερβίας με την Vojvodina και Banat και (Α’ και Β’ Εθνική) καθώς και των Σκοπίων (Α’ Εθνική) με τα χρώματα της Metalurg.
Ο ποδοσφαιριστής, αφού υπέγραψε δήλωσε ότι: «Ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα και θα βοηθήσω να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση. Έχω συνεργαστεί με τον coach Αμανατίδη, καθώς και με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο στην ομάδα των Τρικάλων, ενώ γνωρίζω αρκετούς ποδοσφαιριστές με τους οποίους ήμουν συμπαίχτης, όπως ο Pinto, o Serginio, ο Λώττας, ο Καμπλιώνης και ο Φλίγκος. Γνωρίζω ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι δίπλα στην ομάδα και ανυπομονώ να παίξω μπροστά σ’ αυτό το κοινό».
Η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 καλωσορίζει τον Stevanovic στην ποδοσφαιρική οικογένεια του συλλόγου και του εύχεται να είναι υγιής».

Αποχωρεί ο Ευθυμιάδης
Η μεταγραφή του Στεφάνοβιτς είναι η πρώτη που ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός, καθώς άμεσα θα αποκτηθεί δεξιός οπισθοφύλακας και αμυντικός μέσος. Η περίπτωση του Μανώλη Νικολακάκη έχει «παγώσει», καθώς ο ποδοσφαιριστής δεν είναι ελεύθερος από την Καλλιθέα, με τους «ερυθρόλευκους» να εξετάζουν τις περιπτώσεις και κάποιων άλλων αμυντικών. Το όνομα που ακούστηκε χθες ότι ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό είναι αυτό του 28χρονου Χρήστου Κουκόλη, ο οποίος φέτος αγωνίστηκε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Έχει τέσσερις συμμετοχές στο πρωτάθλημα, τελευταία στις 15/12 με τη Δόξα Δράμας και τρεις στο Κύπελλο. Στο παρελθόν έχει φορέσει την φανέλα των Βέροια, Εθνικού Γαζώρου, Πανσερραϊκού, Αγρ. Αστέρα, ενώ πέρυσι είχε 20 συμμετοχές με την Λαμία στη Σούπερ Λιγκ.
Όσον αφορά τον αμυντικό χαφ που θέλει να αποκτήσει ο Ολυμπιακός, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται για ποδοσφαιριστή με «γεμάτη» χρονιά φέτος στο πρωτάθλημα και με ευχέρεια και στο σκοράρισμα.
Η έλευση του Στεφάνοβιτς οδηγεί στην αποχώρηση από την ομάδα του Γρηγόρη Ευθυμιάδη. Ο έμπειρος μέσος έχει πάρει πενθήμερη άδεια από τη διοίκηση του Ολυμπιακού για οικογενειακούς λόγους (δεν προπονείται με τους «ερυθρόλευκους), ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Θ» ο Ευθυμιάδης θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα, με πιθανότερο επόμενο σταθμό της καριέρας του στον Π.Ο. Τρίγλιας (αγωνίζεται στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας). Ο Ευθυμιάδης φέτος δεν κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού στην ομάδα, έχοντας οκτώ συμμετοχές, εκ των οποίων μόνο στο ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας ξεκίνησε ως βασικός. Συνολικά αγωνίστηκε 198 λεπτά. Από τον Ολυμπιακό θα αποχωρήσει τουλάχιστον άλλος ένας ποδοσφαιριστής.

«Σφυρίζει» ο Τσιμεντερίδης
Στο μεταξύ, με μεσημεριανή προπόνηση στο «Βασδέκειο» συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία των παικτών του Ολυμπιακού για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, το οποίο θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό στάδιο.
Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Σταύρος Τσιμεντερίδης από την ΕΠΣ Κοζάνης, με βοηθούς τους Θεόδωρο Τζιουβάρα από την ΕΠΣ Κοζάνης και Κώστα Σταφυλά από την ΕΠΣ Τρικάλων. Παρατηρητής ορίστηκε ο Γιάννης Αγγελακόπουλος από την ΕΠΣ Καρδίτσας.
Ο Τσιμεντερίδης έχει «σφυρίξει» σ’ ένα παιχνίδι πέρυσι τον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα στις 21 Ιανουαρίου 2018 με τον Αστέρα Ιτέας στο Πανθεσσαλικό (0-0).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ανθρωπιστική αποστολή από τον “Εσταυρωμένο” για τους πρόσφυγες του Κέντρου Φιλοξενίας στο ΜΟΖΑ

Μετά από παράκληση των αρμοδίων υπηρεσιών του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων της περιοχής μας (ΜΟΖΑ), το Δ.Σ.…

28 Μαΐου 2024

40 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες στο λιμάνι του Πειραιά

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν και κατάσχεσαν 46 κιλά κοκαΐνης, που ήταν κρυμμένα σε ψυκτικό…

28 Μαΐου 2024

Επιχείρηση ανεύρεσης τριών ατόμων από εθελοντές της ΛΕΔ Μαγνησίας

Σε επιχείρηση ανεύρεσης τριών προσκυνητών συμμετείχε ο αντιπρόεδρος της ΛΕΔ Μαγνησίας Βασίλης Ηλιόπουλος. Όπως αναφέρει…

28 Μαΐου 2024

Τραγωδία σε κρουαζιέρα της Royal Caribbean: Επιβάτης έπεσε από το πλοίο και σκοτώθηκε

Τραγικό θάνατο βρήκε επιβάτης του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου του κόσμου «Icon of the Seas» της Royal…

28 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Έδωσαν εντολή στον ΕΦΕΤ να ελέγξει τα φαγητά που θα δοκίμαζε ο Μητσοτάκης στα Ιωάννινα – Τι απαντά η ΕΛΑΣ

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας πως δόθηκε εντολή στον ΕΦΕΤ για να…

28 Μαΐου 2024

Σοκ σε περιοχή του Δήμου Ρ.Φεραίου: Στο Νοσοκομείο άνδρας μετά από επίθεση – Συνελήφθη ο δράστης

Στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ένας άνδρας μετά από επίθεση που δέχθηκε από συγχωριανό…

28 Μαΐου 2024