Τοπικά

Έκτακτη χρηματοδότηση ζήτησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Έκτακτη χρηματοδότηση που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες στη σίτιση, ζήτησε δύο φορές από την πολιτεία το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη φετινή χρονιά ανέρχεται κοντά στα πέντε εκατομμύρια ευρώ και με δυσκολία καλύπτονται οι ανάγκες.
Με το πανεπιστήμιο να έχει επεκταθεί και στη Λαμία οι ανάγκες αυξάνονται.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Πετράκος επισήμανε πως «με τα χρήματα του προϋπολογισμού καλύπτουμε τις ανάγκες της φύλαξης, της καθαριότητας, της σίτισης, της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης. Και μας μένουν και λίγα χρήματα για να καλύψουμε ανάγκες των Τμημάτων. Εμείς έχουμε ζητήσει δύο φορές από την πολιτεία για να μας δώσουν επιπλέον χρηματοδότηση κοντά στο 1.300.000 ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα που υπάρχουν στην κυβέρνηση. Ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε. Πάντως πέρυσι μας δόθηκε ως έκτακτη χρηματοδότηση 500.000 ευρώ».

Ο κ. Πετράκος αναφέρθηκε και στο θέμα του διδακτικού προσωπικού λέγοντας πως «από το υπουργείο Παιδείας μας δόθηκαν 20 θέσεις μονίμων μελών ΔΕΠ. Ήδη έγιναν οι επιλογές κατόπιν των απαιτούμενων διαδικασιών για τους περισσότερους και αναμένεται από Σεπτέμβριο να διδάσκουν στο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα. Παράλληλα υπάρχουν και άλλες 18 θέσεις επίσης μονίμων μελών που τα Τμήματα ορίζουν αυτή την περίοδο τα γνωστικά αντικείμενα στα οποία έχουν ανάγκη και σύντομα θα προχωρήσουν σε προκηρύξεις των θέσεων».
Επίσης με ξεχωριστές επτά θέσεις διδασκόντων ενισχύθηκε η Ιατρική Σχολή.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ξεκίνησε πριν καιρό μια προσπάθεια να ενισχύσει το διοικητικό και ευρύτερο προσωπικό του μέσα από μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες. Οι ενδιαφερόμενοι υπήρξαν πολλοί, έγιναν τα υπηρεσιακά συμβούλια, αλλά, όπως τόνισε ο πρύτανης «στους περισσότερους οι υπηρεσίες τους δεν τους αφήνουν να έρθουν στο ίδρυμα για να εργαστούν με μετάταξη. Μέχρι στιγμής έχουν μεταταχθεί πέντε υπάλληλοι, ενώ οι ενδιαφερόμενοι ήταν περισσότεροι».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το