Οικονομία

Εκτακτες συσκέψεις για την Ελλάδα σε Γερμανία και Γαλλία

German Chancellor Angela Merkel (L) talks with French President Francois Hollande after their bilateral meeting during a Eurozone emergency summit on Greece in Brussels, Belgium, June 22, 2015.   REUTERS/John Thys/Pool

Μετά την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση υπουργικού συμβουλίου για την Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε από τα Ηλύσια Πεδία.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδας, στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
Νωρίτερα Γάλλοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, επέμειναν ότι εξακολουθεί να υπάρχει χρόνος για την επίτευξη μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της.
Το εν λόγω υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο πρόκειται να συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς και ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν προγραμματίστηκε ενώ η ΕΚΤ αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει το υφιστάμενο επίπεδο των έκτακτων δανείων που χορηγεί στις ελληνικές τράπεζες, αφήνοντας εκ των πραγμάτων την πόρτα ανοικτή για μια πολιτική λύση ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της, επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Έκτακτη σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων και των κοινοβουλευτικών ομάδων, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις για την Ελλάδα, συγκάλεσε νωρίτερα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 13:30 (τοπική ώρα).
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Zeit», από την συνάντηση δεν αναμένονται αποφάσεις, ενώ κύκλοι της κυβέρνησης αναφέρουν ότι η καγκελάριος «συμμετέχει στην διπλωματία για την κρίση».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το