Κόσμος

Εκπαιδευτικός άνοιξε πυρ σε ιδιωτικό σχολείο- Δύο νεκροί και ένας τραυματίας

Ο αναπληρωτής διευθυντής και ένας ακόμα υπάλληλος του ιδιωτικού σχολείου Kingdom Holding στο Ριάντ είναι τα θύματα ενός ένοπλου άνδρα, που άνοιξε πυρ την Τετάρτη μέσα σε σχολική αίθουσα.

Εκτός από τους δύο νεκρούς, τραυματίας είναι ένας ακόμα άνδρας.

«Ένας εκπαιδευτικός πήρε ένα όπλο και μπήκε σε αίθουσα του σχολείου, όπου σκότωσε τον αναπληρωτή διευθυντή κι έναν υπάλληλο», ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο ύποπτος, ιρακινής καταγωγής αναζητείται από τις αρχές και σύμφωνα με τον Ταλάλ αλ Μαϊμάν, διευθύνων σύμβουλο του Kingdom School, πρόκειται για μια υπόθεση που σχετίζεται με «έναν δυσαρεστημένο εργαζόμενο».

«Ένας άνδρας αραβικής καταγωγής είχε απολυθεί από το σχολείο πριν από τέσσερα χρόνια λόγω των θεμάτων θυμού που αντιμετώπιζε και της ασταθούς προσωπικότητάς του» τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Τα θύματα ήταν σαουδαραβικής και παλαιστινιακής υπηκοότητας, σύμφωνα με τον αλ Μαϊμάν και η κατάσταση στο σχολείο έχει πλέον εξομαλυνθεί.

«Το σχολείο (ήταν) κλειστό και κανένας μαθητής δεν βρισκόταν εκεί» ανέφεραν οι αρχές ενώ καλούν τους κατοίκους να αποφύγουν την περιοχή.

Στα σχολεία του ομίλου φοιτούν περισσότεροι από 4.000 μαθητές και απασχολούνται 300 εκπαιδευτικοί, σε συνοικίες του Ριάντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το