Τοπικά

Εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες από τη Λέσχη Εθελοντών Βόλου

 

Συνεχίζονται οι εκπαιδεύσεις και τα σεμινάρια Α’ βοηθειών από τους εθελοντές της Λέσχης Εθελοντών Βόλου.
Την Τετάρτη 24 Αυγούστου, οι εθελοντές της Λέσχης Εθελοντών Βόλου, πραγματοποίησαν βιωματική εκπαίδευση και σεμινάρια Βασικής Υποστήριξης Ζωής, σεμινάρια Α’ βοηθειών στο Λιμεναρχείο Λουτρακίου Γλώσσας. Οι εθελοντές εκπαίδευσαν τους κατοίκους και επισκέπτες στην τεχνική της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης – ΚΑΡΠΑ, θέση ανάνηψης ασφάλειας, περίπτωση πνιγμονής και στη χρήση του Εξωτερικού Αυτόματου Απινιδωτή. Απινιδωτές υπάρχουν στο λιμεναρχείο στο Λουτράκι Σκοπέλου και στο Αγροτικό Ιατρείο στο Λούκι της Γλώσσας.

Όπως ανέφερε ο εθελοντής της Λέσχης Εθελοντών Βόλου Πέτρος Γαβαλάς: «Καθώς βρισκόμαστε στης διακοπές του καλοκαιριού με αυξημένη προέλευση παραθεριστών, δεν ξεχνάμε το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ασφάλεια. Το επείγον περιστατικό που μπορεί να απειλήσει τη ζωή, μπορεί να συμβεί κάθε στιγμή όπου και να βρισκόμαστε».

Επίσης, η Λέσχη Εθελοντών Βόλου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του πλοιάρχου του Ε/Γ-Ο/Γ «Άγιος Νεκτάριος Αίγινας» κ. Απόστολου Λαζαρίδη και έστειλε τον υπεύθυνο της λέσχης για να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει 31 άτομα του πληρώματός του στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (CPR/AED, ERC).
Το εκπαιδευτικό ταξίδι με τον Άγιο Νεκτάριο της εταιρείας ANES Ferries ξεκίνησε 4-8 και τελείωσε 25 Αυγούστου.
Όπως τονίζεται «Εκτός των άλλων, η συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα πρώτων βοηθειών του πληρώματος σε επιβατηγά πλοία είναι απαραίτητη ,έτσι ώστε σε περίπτωση που καταστεί ανάγκη επί του πλοίου, να υπάρξει όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη διαχείριση και αντιμετώπιση. Ιδιαίτερα σε περιόδους μεγάλης τουριστικής αιχμής, όπως αυτής που διανύουμε στις Σποράδες όπου είναι δρομολογημένα τα τρία από τα πέντε πλοία της Κ/Ξ ANES Ferries, κρίνεται απαραίτητη η πληρέστερη κατάρτιση των αξιωματικών και των πληρωμάτων των πλοίων σε περιπτώσεις όπως καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, θέση ανάνηψης ασφάλειας και περιπτώσεις πνιγμονής».
Και για τις παραπάνω τρείς περιπτώσεις έγινε πλήρης εκπαίδευση του πληρώματος του «Άγιος Νεκτάριος Αίγινας» από τον υπεύθυνο της Λέσχης και έπεται συνέχεια και στα υπόλοιπα πλοία της κοινοπραξίας ANES Ferries.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΣΑ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το