Τοπικά

Έκλεισαν τρία Νηπιαγωγεία και επτά τμήματα σε σχολεία του Βόλου λόγω κρουσμάτων

Όλο και αυξάνονται τα σχολεία και τα τμήματα στον Βόλο που αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων. Χθες από τα αυτοδιαγνωστικά τεστ προέκυψαν θετικά 15-20 σε όλα τα σχολεία του Νομού, ενώ έκλεισαν τρία Νηπιαγωγεία και επτά τμήματα.
Από χθες Δευτέρα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε ένα αυτοδιαγνωστικό τεστ κάθε εβδομάδα και όχι σε δύο, όπως ίσχυε την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι μαθητές μετέβησαν και χθες στα σχολεία έχοντας στα χέρια τους τις εκτυπωμένες σχολικές κάρτες με το τεστ και ήταν η τρίτη φορά που έκαναν τα τεστ. Την προηγούμενη εβδομάδα συνολικά καταγράφηκαν στον Νομό 70 θετικά τεστ και με τα χθεσινά αγγίζουμε τα 90 θετικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ έκλεισαν και ορισμένες σχολικές μονάδες για δεκατέσσερις μέρες, καθώς και τμήματα.

Χθες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση εντοπίστηκαν γύρω στα δέκα κρούσματα σχεδόν όλα σε μαθητές, και μάλιστα και σε νήπια.
Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τονίστηκε πως αναστέλλεται λόγω κρουσμάτων η λειτουργία τμημάτων στο 11ο Δ.Σ. Βόλου, στο 1ο Δ.Σ. Βόλου, στο 23ο Δημοτικό Βόλου, στο 12ο Δημοτικό Βόλου και στο 3ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας. Ακόμη αναστέλλεται η λειτουργία των 2ου και 7ου συστεγαζόμενων Νηπιαγωγείων στη Ν. Ιωνία και του 14ου Νηπιαγωγείου Βόλου.

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας αναφέρθηκε πως σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.55339/08-09-2020 ΚΥΑ για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τα σχετικά πρωτόκολλα διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 και ύστερα από την ενημέρωση του διευθυντή του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, αλλά και τη γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Δημοσίας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των τμημάτων Γ2 -Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων και Γ2 – Βοηθός Νοσηλευτή του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου για χρονικό διάστημα από 15/05/2021 έως και 28/05/2021.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καταγράφηκαν τέσσερα θετικά τεστ σε μαθητές και ισάριθμα σε καθηγητές. Οι αρνητές των τεστ μειώθηκαν στον έναν μαθητή.
Τα κλειστά σχολεία και τμήματα ανέρχονται πανελλαδικά στα 330.
Καθώς πλησιάζουμε στις πανελλαδικές εξετάσεις η αγωνία των υποψήφιων όλο και μεγαλώνει τι θα γίνει, αν κάποιος ασθενήσει. Από το υπουργείο Παιδείας αναφέρεται πως σε μια τέτοια περίπτωση, ο υποψήφιος που ασθενήσει θα δίνει εξετάσεις τον Σεπτέμβριο. Πάντως οδηγίες αναμένονται τις προσεχείς μέρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το