Τοπικά

Εκλέχτηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο των δασκάλων

Εκλέχτηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όπου πρώτος σε ψήφους αναδείχτηκε ο απερχόμενος πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος κ. Απόστολος Μούσιος ο οποίος έλαβε 327 ψήφους.
Πιο αναλυτικά στο νέο εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο εξελέγησαν οι εξής: Από τη ΔΑΚΕ: Απόστολος Μούσιος 327 ψήφοι, Νικολέττα Τσιούμαρη 125 ψήφοι, Κωνσταντίνος Πολύζος 106 ψήφοι, Γιώργος Καπουρνιώτης 65 ψήφοι. Από τη Δημοκρατική Συνεργασία (ΔΗΣΥ) Φίλιππος Κωνσταντινίδης 146 ψήφοι, Παρθένα Σιδηροπούλου 69 ψήφοι, Δήμητρα Μπάρδα 64 ψήφοι, από την Αξιοπρέπεια -Αλληλεγγύη -Αντίσταση (ΑΑΑ) Βαλής Γιώργος 62 ψήφοι και από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) ο Ριζόπουλος Απόστολος 62 ψήφοι.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε Σώμα εντός πέντε ημερών.
Επίσης εξελέγησαν δέκα αντιπρόσωποι για το συνέδριο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος το οποίο θα πραγματοποιηθεί 25-29 Ιουνίου.
Οι δέκα αντιπρόσωποι είναι οι εξής: ΔΑΚΕ: Απόστολος Μούσιος, Κωνσταντίνος Πολύζος, Νικολέττα Τσιούμαρη, Βιργινία Κέλλα, ΔΗΣΥ: Φίλιππος Κωνσταντινίδης, Αποστολία Μπέκα, Παρθένα Σιδηροπούλου, ΑΑΑ: Γιώργος Βαλής, Φωκάς Καρακούσης, ΑΣΕ: Απόστολος Ριζόπουλος.
Ακόμη εξελέγησαν και οι 49 αντιπρόσωποι για το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Η αριθμητική κατανομή των αντιπροσώπων έχει ως εξής: ΔΑΚΕ 19 αντιπρόσωποι, ΔΗΣΥ 14, ΑΑΑ 6, ΑΣΕ 6, Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών 4.
Ο εκ νέου εκλεγείς στο Δ.Σ. κ. Απόστολος Μούσιος δήλωσε πως «θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που εμπιστεύτηκαν την παράταξη της ΔΑΚΕ και για 25η φορά την ανέδειξαν πρώτη δύναμη στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Ο λόγος μας θα είναι καθαρά εκπαιδευτικός και η στόχευση θα είναι η επίλυση των προβλημάτων των εκπαιδευτικών. Ο χώρος της εκπαίδευσης είναι ο χώρος του διαλόγου, της σύνθεσης και της συμμετοχής. Όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα, υπηρετήσαμε, υπηρετούμε πάντα το μαζί και το εμείς. Γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα και την καθεμιά ότι τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με διαίρεση αλλά με πρόσθεση. Το αύριο μπορεί να είναι καλύτερο και θα το πετύχουμε μεγιστοποιώντας ό,τι μας ενώνει και ελαχιστοποιώντας ό,τι μας χωρίζει».

75 οργανικά κενά

Ο κ. Μούσιος σημείωσε ότι είναι ανάγκη να πραγματοποιηθούν νέοι μόνιμοι διορισμοί. Ενδεικτικά να σημειώσουμε πως τα οργανικά κενά στη Μαγνησία ανέρχονται στα 75 εκ των οποίων τα περισσότερα είναι σε δασκάλους και ελάχιστα σε νηπιαγωγούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το