Τοπικά

Εκδηλώσεις υποδοχής πρωτοετών φοιτητών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Βολιώτες είναι οι 62 από τους 250 πρωτοετείς φοιτητές στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ άλλοι 72 προέρχονται από τους άλλους τρεις νομούς της Θεσσαλίας.
Εκδηλώσεις υποδοχής για τους πρωτοετείς φοιτητές πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών και ειδικότερα στο πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν οι νέοι φοιτητές το Τμήμα τους, καθώς λόγω της πανδημίας αρκετοί δεν έχουν έρθει καν στον Βόλο για να δουν, πού βρίσκεται το τμήμα τους.
Η υποδοχή των φοιτητών χωρίστηκε σε τέσσερις εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα χθες παρευρέθηκαν οι φοιτητές από Βόλο και ευρύτερα τη Θεσσαλία, και αύριο Πέμπτη, θα δώσουν το «παρών» οι φοιτητές από τις άλλες Περιφέρειες.

Μεταξύ των εκδηλώσεων μεσολαβεί ο απαραίτητος χρόνος, προκειμένου να γίνει ο καθαρισμός της αίθουσας.
«Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις υποδοχής των πρωτοετών μας, ώστε να ενημερωθούν για το Τμήμα, το Πανεπιστήμιο, αλλά παράλληλα να γνωρίσουν και από κοντά τις εγκαταστάσεις. Πρόκειται για φοιτητές αρκετοί εκ των οποίων λόγω κορωνοϊού δεν ήρθαν καθόλου στον Βόλο για να γνωρίσουν ευρύτερα το Τμήμα και τώρα προσπαθούμε να τους δώσουμε μια ευκαιρία» τόνισε ο καθηγητής του Τμήματος κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης που συμμετείχε στην εκδήλωση υποδοχής.
Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά πως «οι περισσότεροι φοιτητές, ιδίως αυτοί που προέρχονται από μακρινές περιοχές, το μόνο στοιχείο, που έχουν από το Πανεπιστήμιο, είναι το email του Τμήματος. Εμείς ειδοποιήσαμε τους φοιτητές για να έρθουν στον Βόλο και να τους ενημερώσουμε. Βέβαια αντιλαμβανόμαστε ότι, όσοι διαμένουν πολύ μακριά, είναι πολύ δύσκολο να παρευρεθούν».
Το 20% των μαθημάτων στο Τμήμα διεξάγεται διά ζώσης και το 80% με τηλεκπαίδευση.

Ο κ. Ζουμπουλάκης αναφορικά με το προφίλ των πρωτοετών επισήμανε πως «από τους 250 πρωτοετείς στο Τμήμα, οι 62 είναι Βολιώτες και ευρύτερα από τη Μαγνησία, οι 72 έχουν μόνιμο τόπο κατοικίας τους άλλους τρεις νομούς της Θεσσαλίας και οι υπόλοιποι 115 είναι από διάφορες περιοχές σχεδόν όλων των Περιφερειών της χώρας. Αυτό που βλέπουμε, είναι πως υπάρχει μια αύξηση των φοιτητών από τη Θεσσαλία».
«Παρών» στην εκδήλωση ήταν και ο καθηγητής κ. Λουκάς Ζαχείλας που πρώτος ξεκίνησε την ενημέρωση των φοιτητών.
Δύο φοιτητές από την Καρδίτσα μάς ανέφεραν τις πρώτες τους εντυπώσεις. Ο Απόστολος Ζουλούμης είπε πως του αρέσει το Τμήμα και μέχρι στιγμής συμμετέχει στα μαθήματα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθώς τα περισσότερα είναι εξ αποστάσεως. Μάλιστα είπε ότι η εμπειρία του εξ αποστάσεως μαθήματος μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο, αλλά γίνεται προσπάθεια για προσαρμογή.
Από την πλευρά του ο φοιτητής Ευάγγελος Παπαλέξης είπε πως, αν και στον Βόλο έχει έρθει και άλλες φορές κατά το παρελθόν, εντούτοις ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ υπογράμμισε την προσπάθεια που γίνεται για τη διεξαγωγή των εξ αποστάσεως μαθημάτων. «Αν και τα μαθήματα εξ αποστάσεως δεν είναι ό,τι καλύτερο, εντούτοις δεν έχουμε άλλη επιλογή» ανέφερε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το