Χωρίς κατηγορία

Η METRO «Energy Excellence of the Year» και 6 ακόμη βραβεία στα Environmental Awards 2020!

Σημαντικές διακρίσεις και στα HR Awards 2020!

Tην κορυφαία διάκριση «Energy Excellence of the Year» απέσπασε η METRO AEBE στη διοργάνωση των Environmental Awards 2020, ξεχωρίζοντας για τις σημαντικές της πρωτοβουλίες για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία, τα καινοτόμα «πράσινα» έργα και τις τεχνολογίες που συνεισφέρουν στη διαμόρφωση ενός υγιούς περιβάλλοντος.

Επιπροσθέτως, η εταιρεία κέρδισε συνολικά 7 GOLD βραβεία στις κατηγορίες:
· Αποδοτική διαχείριση ενέργειας
· Μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας
· Ενεργειακή διαχείριση κτιριακών & επιχειρησιακών υποδομών
· Αξιοποίηση πράσινης ενέργειας
· Πιστοποίηση ενεργειακής απόδοσης

Καθώς και 1 BRONZE βραβείο στην κατηγορία «Μείωση εκπεμπόμενων αερίων θερμοκηπίου».

Παράλληλα, στην 6η διοργάνωση των HR Awards, απέσπασε 2 σημαντικές διακρίσεις, για τους δύο βασικούς πυλώνες της νεοσύστατης Γενικής Διεύθυνσης Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της εταιρείας, με την οποία η METRO ενοποίησε τη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων με τη Διεύθυνση Επικοινωνίας, δημιουργώντας μια πρωτοποριακή συνέργεια.

Η METRO κέρδισε SILVER ΒΡΑΒΕΙΟ στις κατηγορίες «Αριστεία στη Διαχείριση της Απόδοσης Στρατηγική / Πρωτοβουλία» και «Καλύτερη δράση Εταιρικής Ευθύνης (με την εμπλοκή εργαζομένων)».

Σε μία περίοδο που οι τάσεις και οι πολιτικές στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, στρέφονται προς τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος, η METRO συνεχίζει να ακολουθεί εδώ και χρόνια το δικό της «πράσινο πλάνο», όχι μόνο μειώνοντας δραστικά το δικό της περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αλλά συνδράμοντας στην εφαρμογή «πράσινων πολιτικών» με στόχο την κοινωνική προσφορά και την αειφορία. Στο πλαίσιο αυτό, αφενός μεν έχει πετύχει 26,9% λιγότερους ρύπους μέσα σε 4 χρόνια, αφετέρου έχει προχωρήσει σε «πράσινες επενδύσεις» όπως ένα πανελλαδικό δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων το οποίο θα αριθμεί 160 φορτιστές το 2021 και 320 κατά την ολοκλήρωσή του το 2022.

Ταυτόχρονα, στρατηγικός στόχος της εταιρείας, παραμένει η ενδυνάμωση του έμψυχου δυναμικού της με σύγχρονες και καινοτόμες πρωτοβουλίες και η συμμετοχή των ανθρώπων της σε δράσεις που επιστρέφουν αξία στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το