Ελλάδα

Εκατόν ενενήντα πέντε χιλιάδες πολίτες ωφελήθηκαν από την «Ψηφιακή Αλληλεγγύη»

pliktrologio

Περισσότεροι από 195.000 πολίτες απέκτησαν δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο, δωρεάν εξοπλισμό πληροφορικής και κατάρτιση στο πλαίσιο της δράσης της «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» που υλοποίησε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ολοκληρώνεται και τυπικά αύριο.

Στη δράση συνεργάστηκαν και περισσότερες από 370 επιχειρήσεις τεχνολογίας. Το πρόγραμμα αφορούσε στις οκτώ περιφέρειες αμιγούς σύγκλισης της χώρας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη και πραγματοποιήθηκε με τη χρήση ενός κουπονιού (voucher) «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», το οποίο ανταλλάχθηκε από τους δικαιούχους στις επιχειρήσεις που ανέλαβαν την υλοποίηση της δράσης. Δικαιούχοι του κουπονιού ήταν δυνητικά όλοι οι ωφελούμενοι πολίτες του κοινωνικού μερίσματος που κατοικούν στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης.

 Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι μέσω της δράσης αυτής είχαν την δυνατότητα:
•    να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν διαδικτυακή σύνδεση για 12 μήνες με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο (έως 12ευρώ/μήνα)
•    να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop (έως 230ευρώ)
•    να καταρτισθούν στις βασικές δεξιότητες χρήσης των Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από πιστοποιημένους εκπαιδευτές. (60ευρώ-προαιρετικά)

Ο προϋπολογισμός της δράσης ήταν 100 εκατομμύρια ευρώ και τα αποτελέσματα του απολογισμού της ήταν 175.240 νέες διαδικτυακές συνδέσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων διατηρήθηκαν και μετά το πέρας της επιδότησης, 195.840 υπολογιστές και 7.119 συμμετοχές σε πρόγραμμα κατάρτισης.

Συνολικά 372 μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα έλαβαν μέρος ως προμηθευτές εξοπλισμού, 7 μεγάλοι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών λειτούργησαν ως προμηθευτές σταθερής και κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης (4G, ADSL) και 733 σύμβουλοι εκπαίδευσης συμμετείχαν για την παροχή εκπαιδευτικών σεμιναρίων στους ωφελούμενους, που αιτήθηκαν υποστήριξης.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΤΕΕ, το σύνολο των συμπερασμάτων αλλά και της αξιολόγησης των ζητημάτων που προέκυψαν κατά την υλοποίηση της δράσης θα κατατεθούν τόσο στη Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» όσο και στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ).

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το