Ελλάδα

Εισαγγελέας: Να απορριφθεί ως νόμω αβάσιμη η προσφυγή Κουφοντίνα

Tην απόρριψη της προσφυγής του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταφορά του στον Κορυδαλλό ως νόμω αβάσιμη, πρότεινε η εισαγγελέας στο δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας
Το Συμβούλιο όπως όλα δείχνουν δεν θα συνεδριάσει την Παρασκευή 5 Μαρτίου και ως εκ τούτου παράταση παίρνει το πότε θα κριθούν τα αιτήματα του πολυισοβίτη.
Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να απορριφθεί το αίτημα του κρατούμενου με το σκεπτικό ότι έπρεπε να εισαχθούν προς εκδίκαση στα διοικητικά δικαστήρια. Σύμφωνα ωστόσο με τη συνήγορο του, το ΣτΕ όπου αποτάνθηκε την έχει ήδη ενημερώσει ότι είναι αναρμόδιο.

Δήλωση των γιατρών του Κουφοντίνα: Δεν μας αφήνουν να τον δούμε, κινδυνεύει με αιφνίδιο θάνατο
Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα ο διευθυντής ΕΣΥ, Ζδούκος Θεόδωρος και η Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α ΕΣΥ, Κατερίνα Ντουζέπη, οι γιατροί δηλαδή που τον παρακολουθούν. Καταγγέλουν ότι δεν τους αφήνουν να δουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος «αφού εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, υπάρχει κίνδυνος να πέσει σε κώμα ή να επέλθει αιφνίδιος θάνατος».

Ολόκληρη η ανακοίνωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα:

Η κατάσταση υγείας του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αφού εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και υπάρχει κίνδυνος να πέσει σε κώμα ή να επέλθει αιφνίδιος θάνατος. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ως γιατροί της προσωπικής επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα, που τον έχουμε κατ’ επανάληψη επισκεφτεί και στη Φυλακή Δομοκού, και στην Παθολογική Κλινική και στη ΜΕΘ, ζητήσαμε από τη διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας να μεταβούμε στο νοσοκομείο. Με το αίτημά μας είναι σύμφωνοι και οι συνάδελφοι της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λαμίας.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε τη σχετική άδεια, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό. Την Πέμπτη, ο διοικητής του νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς, προφανώς καθ’ υπαγόρευση της κυβέρνησης, αρνήθηκε -με πρόσχημα τα μέτρα προστασίας για την COVID 19- να μας στείλει τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

Σήμερα, δεν απαντάει στις κλήσεις μας στο προσωπικό του τηλέφωνο, στο γραφείο του και στα e-mail. Tη μοναδική φορά που καταφέραμε να σηκώσει το τηλέφωνο, προφασίστηκε κλήση από την ΥΠΕ δηλώνοντας ότι θα μας ενημερώσει αργότερα, πράγμα που δεν έγινε. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική και να επιτρέψουν την επίσκεψή μας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, αποστέλλοντας τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

Σύνταγμα: Επεισόδια στην πορεία για Κουφοντίνα – Ανθρωποκυνηγητό στους γύρω δρόμους
Συμπλοκές ανάμεσα στις δυνάμεις της αστυνομίας και περίπου 100 άτομα που βρέθηκαν στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, σημειώθηκαν λίγο πριν τις 18:30.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους συγκεντρωμένους από το σημείο με τη χρήση του «Αίαντας» ρίχνοντας νερό. Το ανθρωποκυνηγητό μεταφέρθηκε στους δρόμους που βρίσκονται γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το