Τοπικά

Εικόνες εγκατάλειψης στο κοιμητήριο της Συκής – Σκουπίδια, μπάζα και σπασμένα μάρμαρα

Σπασμένα μάρμαρα σε ταφικά μνημεία, έλλειψη νερού, χόρτα που θέριεψαν και καθιστούν επικίνδυνη την πρόσβαση είναι η εικόνα του νεκροταφείου της Συκής στο Νότιο Πήλιο. Οι συγγενείς των νεκρών φοβούνται να επισκεφθούν τα μνήματα, γιατί τα χόρτα που κατακλύζουν τον χώρο κρύβουν φίδια και ποντίκια.
Ανάμεσα από τα μνήματα στους διαδρόμους του νεκροταφείου βλέπει κανείς σκουπίδια, μπάζα και σπασμένα μάρμαρα από τάφους.
Η ανύπαρκτη καθαριότητα προκαλεί δεκάδες προβλήματα στους συγγενείς των εκλιπόντων, οι οποίοι επισκέπτονται τους τάφους και έρχονται αντιμέτωποι με έναν χώρο, που είναι επικίνδυνος και… ανοιχτός για όλους, όλο το 24ωρο.


Το κοιμητήριο, χωρίς υπερβολές, έχει μετατραπεί σε «ζούγκλα» με τον Δήμο να αδιαφορεί. Στο εσωτερικό του νεκροταφείου υπάρχει κάθε λογής ακαθαρσία, ενώ αγριόχορτα – θάμνοι που έχουν γίνει δέντρα, χορτάρια και βάτα ανάμεσα στα μνήματα έχουν «εξαφανίσει» διαδρόμους.
Οι εικόνες αποδεικνύουν την αδιαφορία και την εγκατάλειψη των αρμοδίων και υπευθύνων, ενώ κάτοικοι προσπαθούν μόνοι τους να καθαρίσουν τον χώρο όσο μπορούν, αλλά αυτό δεν αρκεί.


Διαρκώς, δε, απευθύνονται στη Δημοτική Αρχή, αλλά ανταπόκριση δεν έχουν δει μέχρι σήμερα και μιλούν για ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.
Δεν είναι λίγοι οι δημότες που με δικά τους μέσα, τσαπιά, αξίνες, κλαδευτήρια κ.λπ., προσπαθούν να …ξεχορταριάσουν ακόμη και τα κοινόχρηστα σημεία, ώστε να μπορέσουν να περπατήσουν και να φτάσουν στο μνημείο του συγγενικού τους προσώπου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το