Τοπικά

Είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες θα προσφέρει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών

Ανταποκρίθηκαν οι Βολιώτες στο κάλεσμα του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας, μέλη του οποίου επισκέφτηκαν τους πρόσφυγες που διαμένουν στην Άλλη Μεριά, καταγράφοντας άμεσες ανάγκες σε ρουχισμό και φάρμακα κ.ά.
Χθες μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας για άλλη μία ημέρα συγκέντρωσαν είδη ανάγκης στο Μεταξουργείο, τα οποία θα προσφέρουν σε πρόσφυγες στην Άλλη Μεριά.

Η κ. Λίλα Πέτρου, αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας, τόνισε ότι «τις γιορτινές μέρες που διανύουμε, πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε ανθρώπους, οι οποίοι έχουν χάσει το σπίτι τους, τις οικογένειές τους και γενικά τον τρόπο που ζούσαν».
Η κ. Ρίτσα Δάτσιου, μέλος του ΔΣ, ανέφερε ότι «ο κόσμος έμπρακτα βοήθησε και πρόσφερε είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία χρειάζονται τα μωρά και οι γυναίκες, ενώ μέσω διάφορων εκδηλώσεων που πραγματοποιούμε, προσπαθούμε να δείξουμε ότι είναι καλοδεχούμενοι στον τόπο μας για όσο καιρό μείνουμε και ότι είμαστε όλοι το ίδιο, δεν είναι κανένας διαφορετικός».

«Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ζήσει τον πόλεμο και έχουν βιώσει πάρα πολύ άσχημες καταστάσεις, τις οποίες δεν θέλουμε να ζήσουμε κι εμείς. Μέσα από τέτοιου είδους προσπάθειες θέλουμε να τους δείξουμε ότι υπάρχουν και άνθρωποι που τους νοιάζονται» συμπλήρωσε η κ. Λίλα Πέτρου.
Όσον αφορά αν υπήρχε ανταπόκριση από τους Βολιώτες, η ίδια επισήμανε πως παρόλο τις περίεργες και γιορτινές μέρες, όπου πολλοί απουσιάζουν ή αρκετοί μπορεί να μην έχει ενημερωθεί, ο κόσμος πρόσφερε και αυτό είναι το θετικό.
«Ό,τι ζητήσαμε ο κόσμος προθυμοποιήθηκε. Παιχνίδια για τα παιδιά, καροτσάκια, παρκοκρέβατα, καλαθούνες, πάνες, είδη πρώτης ανάγκης, σαπούνια, σερβιέτες, φάρμακα, διότι υπάρχουν 5 εγκυμονούσες» κατέληξε η ίδια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το