Τοπικά

Εγκρίθηκε η πρόταση ψηφίσματος της ΛΑΣ για την στήριξη των εργαζομένων στην “e-food”

Εγκρίθηκε η πρόταση ψηφίσματος που είχαν καταθέσει οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, για την στήριξη των εργαζόμενων στην επιχείρηση – πλατφόρμα “e-food”, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την επίθεση της εργοδοσίας, πατώντας πάνω στο αντεργατικό νομικό πλαίσιο που διαμόρφωσε η κυβέρνηση.

Το ψήφισμα που αποφασίσθηκε είναι το εξής:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, εκφράζει την καταδίκη του στην επίθεση που έχει εκδηλώσει σε βάρος των εργαζομένων, η επιχείρηση – πλατφόρμα “e-food”, που, με την απειλή της απόλυσης, μετατρέπει τους διανομείς σε “συνεργάτες – freelancer”, χτυπώντας ακόμα περισσότερο μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ωράρια, μέτρα προστασίας, αξιοποιώντας τον αντεργατικό νόμο 4808/21 της κυβέρνησης, ο οποίος πρέπει να καταργηθεί, όπως και κάθε αντεργατικό νομοθέτημα.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ζητά για τους εργαζόμενους “e-food”:
Να ανανεωθούν οι συμβάσεις με άμεση πρόσληψη από την e-food και να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Κατάργηση του μέτρου της «αξιολόγησης» των εργαζομένων, σε ότι αφορά τις πωλήσεις τους.
Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
Καμία διανομή σε συνθήκες παγωνιάς, καύσωνα, καταιγίδας. Υποδομές και χώροι ανάπαυσης και προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις και όχι ατομικές συμβάσεις.
Να χορηγούνται με ευθύνη και έξοδα της εργοδοσίας τα μηχανάκια, όπως και η συντήρηση και ο εξοπλισμός.
Χιλιομετρική οριοθέτηση της ακτίνας παράδοσης παραλαβής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το