Τοπικά

Εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης για παρεμβάσεις στην οδό Μαιάνδρου

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου της ολοκληρωμένης παρέμβασης στην οδό Μαιάνδρου, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη δημιουργία θέσεων πάρκιν και τη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου, μετά την έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, του σχεδίου των όρων διακήρυξης για τη δημοπράτηση και την επιλογή αναδόχου. Να αναφερθεί ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 323.000 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Επόμενο βήμα μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής είναι η κατάρτιση των όρων και η σύνταξη της διακήρυξης, η οποία θα γίνει με ανοικτή διαδικασία μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων.
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου, η διαπλάτυνση αφορά στο τμήμα του πεζοδρομίου δεξιά της οδού Μαιάνδρου, από το ύψος της Λ. Ειρήνης έως την οδό Ιατρού Β. Σκούρα (Αρνιώτου), συνολικού μήκους 200μ. και το τμήμα του πεζοδρομίου αριστερά της οδού Ικάρων, από την οδό Μαιάνδρου έως την οδό Εθνικών Αγώνων, συνολικού μήκους 100μ. Στην οδό Ικάρων προτείνεται επιπλέον η ανακατασκευή και τμήματος του δεξιού πεζοδρομίου από την οδό Μαιάνδρου έως την οδό Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Τα συγκεκριμένα πεζοδρόμια έχουν μικρό πλάτος, 1 με 1,5μ. οπότε δεν είναι εύκολη η κυκλοφορία των πεζών. Το πλάτος του νέου οδοστρώματος προβλέπεται να γίνει σταθερό στα 10,50μ. επιτρέποντας τη διπλή λωρίδα κίνησης 7,00μ. και στάση εκατέρωθεν 1,75μ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το