Τοπικά

Εγκατέλειψαν 30 σκυλιά κοντά στην παραλία του Αλμυρού – Μήνυση κατ’ αγνώστων από τον αντιδήμαρχος Ι.Εκίζογλου

Μήνυση κατ’ αγνώστων κατέθεσε στο Α.Τ. Αλμυρού ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Τεχνικών Έργων και Διαχείρισης Δράσεων για τα αδέσποτα κ. Ι. Εκίζογλου καθώς κατόπιν επιτόπιας αυτοψίας διαπιστώθηκε ότι στον κόμβο της ΠΑΘΕ και στη διασταύρωση με την παραλία του Αλμυρού, άγνωστοι εγκατέλειψαν περί τα 30 αδέσποτα σκυλιά, τα οποία και σχημάτισαν αγέλη, περιφερόμενα στην περιοχή.

Αυτές οι ανεύθυνες και απαράδεκτες ενέργειες, εγκυμονούν σωρεία κινδύνων όχι μόνο για τους κατοίκους του Αλμυρού, του Πλατάνου και άλλων περιοχών (στις οποίες είναι πιθανό να κατευθυνθούν τα αδέσποτα ζώα προς αναζήτηση τροφής), αλλά και για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς διέρχονται συνεχώς και κατά ομάδες το οδόστρωμα στο συγκεκριμένο σημείο. Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος:

“Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως η ευθύνη απέναντι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς είναι συλλογική και αφορά όχι μόνο τους δημότες αλλά και τους θεσμοθετημένους φορείς που εμπλέκονται στο πρόβλημα.

Η λύση του μεγάλου αυτού προβλήματος, δεν βρίσκεται μεταθέτοντάς το στους διπλανούς μας, καθώς έτσι φανερώνουμε την αδιαφορία μας για τα ζώα, αλλά και τη βαθιά περιφρόνησή μας για τους πολίτες όμορων περιοχών.

Μόνο η αναζήτηση λύσεων βασισμένων στο διάλογο, τη συνεργασία και τη συνεννόηση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών (ατομικών και συλλογικών) και με κριτήριο την ευζωία των αδέσποτων αλλά και την ασφάλεια των πολιτών, μπορεί να εγγυηθεί μια καλύτερη ποιότητα ζωής τόσο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, όσο και για τους δημότες”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το