Τοπικά

Eγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας» με υποψήφιο δήμαρχο τον Βαγ. Χατζηκυριάκο

Την Τετάρτη 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Δημοτική Πρωτοβουλία» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο στη συμβολή των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Μυρμιδόνων, στον Αλμυρό.
O κ. Χατζηκυριάκος κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή Εσερίδη για απόλυτη απραξία και ζήτησε την ψήφο των πολιτών ώστε ο ίδιος και η ομάδα του να ολοκληρώσουν το μεγάλο κεφάλαιο των έργων προοπτικής και ανάπτυξης «που οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε, πασχίσαμε και εντάξαμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα και δρομολογήσαμε πριν πέντε χρόνια και να τα λειτουργήσουμε».
Όπως είπε, οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον τόπο, καθώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθούν, βρίσκουν την κοινωνία βαθιά τραυματισμένη από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Έθεσε άξονα 6 προτεραιοτήτων και σημείωσε:
1. Ο Δήμος, πρέπει να ανακτήσει το ανθρώπινο πρόσωπό του.
2. Να εκφράσει τις αξίες της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.
3. Να δρομολογήσει διαδικασίες για να έλθει η ανάπτυξη στον τόπο.
5. Να γίνει και πάλι πρωτοπόρος με την υλοποίηση οραματικών έργων, με το απόθεμα της γνώσης, εμπειρίας και ωριμότητας που διαθέτει.
6. Χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε τη συναίνεση, συνεννόηση και συνέργεια.
«Το όραμα και ο προγραμματισμός, που είχαμε στο παρελθόν, έφεραν τα μεγάλα έργα στον Δήμο μας, άλλαξαν και αλλάζουν τη φυσιογνωμία του. Τα γνωρίζετε όλα αυτά.
Γνωρίζετε επίσης, το ήθος και το ύφος μας, κατά την άσκηση των καθηκόντων που μας αναθέσατε» τόνισε και κατηγόρησε τον συνυποψήφιό του Δ. Εσερίδη για ψέματα, δημαγωγίες και απόλυτη ανυπαρξία έργου.
«Κάνει λόγο για νοικοκύρεμα και αποθεματικά του δημοτικού Ταμείου. Ψεύδεται ασύστολα.

Το Ταμείο διαθέτει μόνο 412.000 ευρώ, λιγότερα από τη μισθοδοσία δύο μηνών που επιβάλλει ο νόμος. Το ξυλόσπιτο στο Κουρί, κοστίζει 250.000 ευρώ και δεν υπάρχουν χρήματα να πληρωθεί ο εργολάβος. Τα 2.000.000 ευρώ που υπάρχουν στο ταμείο αφορούν δεσμευμένα χρήματα για συγκεκριμένα έργα. Δεν είναι αποθεματικό. Η σκεπαστή αγορά έχει προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ. Δεν υπάρχουν πόροι για την κατασκευή της. Φορτώνει βάρη στην επόμενη Δημοτική Αρχή.
Πριν λίγες μέρες αποφάσισε τη σύναψη δανείου 850.000 ευρώ .Όταν έχεις αποθεματικό δεν δανείζεσαι. Γνωρίζει μόνο τα χρήματα των δημοτών και τα δάνεια από τράπεζες.
Τα ευρωπαϊκά προγράμματα δεν τα γνωρίζει ή δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσει.
Εμείς, είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας», δήλωσε και παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα για την ανάπτυξη του Δήμου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το