Τοπικά

Εγκαινιάστηκε ο Ναός του Αγίου Ελευθερίου στον Βόλο (photos)

Με κάθε λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, τελέστηκαν σήμερα τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Βόλου από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Πεντέλης και πλήθους κληρικών.

Η θεμελίωση του Ναού έγινε στις 13 Δεκεμβρίου 1987 από το Μακαριστό Μητροπολίτη Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο. Στις 14 Φεβρουαρίου 2004 έγιναν τα θυρανοίξια του κυρίως Ναού από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Ελασσώνος Βασίλειο, ενώ την επομένη τελέστηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Στην ομιλία του, κατά την τελετή των Εγκαινίων, ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη για την τιμητική παρουσία του και εμνήσθη χρόνων παλαιών και δεσμών ιερών από την νεότητά του, κατά την οποία πρωτοσυνδέθηκε μαζί του. Τόνισε ότι το έργο αυτό είναι καρπός της ευλαβείας του απλού λαού της περιοχής, αλλά και των Κληρικών, που ανέλαβαν την ευθύνη του στη διάρκεια των ετών: «Στην Εκκλησία ζούμε αυτά τα θαύματα. Και αυτός ο Ναός είναι το αποτέλεσα ενός θαύματος και της ενότητα των πιστών, που συμβάλλει για να φθάσουμε στο αποτέλεσμα το οποίο όλοι σήμερα χαιρώμαστε». Ο Μητροπολίτης μνημόνευσε τον προκάτοχό του Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, «γιατί είχε την ετοιμότητα, σε μια πρώιμη εποχή, να θεμελιώνει και ανεγείρει Ναούς στα οικόπεδα που δωρίζονταν στις κατά τόπους γειτονιές. Κι έτσι, σήμερα έχουμε την μοναδική, ανά την Ελλάδα, πυκνότητα Θείων Λειτουργιών σε ένα πολεοδομικό συγκρότημα… Για εμάς τους Ορθοδόξους ο κάθε Ναός είναι η ζωή μας, το δεύτερο σπίτι μας, η ενορία η οικογένειά μας, όπου γινόμαστε όλοι ένα με τον Χριστό και μεταξύ μας…».

Ο κ. Ιγνάτιος μνημόνευσε εκείνους που συνέβαλαν, με προσωπικές θυσίες, στην ανέγερση του Ναού, ζώντες και κεκοιμημένους και κάλεσε όλους να μείνουμε ενωμένοι γύρω από την Ορθόδοξη πίστη μας, «γιατί είναι αυτή που μας δίδει την δύναμη να προχωρούμε μπροστά και να μεγαλουργούμε. Αυτός ο Ναός παραμένει μία σφραγίδα ενότητας και παρουσίας του Θεού στην ζωή μας, είναι η Χάρις του Θεού που επισκιάζει, ευλογεί και αγιάζει όλους μας».

Τέλος, ευχαρίστησε τον εφημέριο του Ναού π. Απόστολο Κόκορη, τον π. Δημήτριο Κατούνη, που συμβάλλει εξ αρχής στην λειτουργία και στον ευπρεπισμό του Ναού, καθώς, επίσης, και τον π. Νικόλαο Νασιώκα, ο οποίος φροντίζει, με ιδιαίτερη επιμέλεια, όλα τα σχετικά με τα Εγκαίνια των Ιερών Ναών της Τοπικής Εκκλησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το