Τοπικά

Εγκαίνια της έκθεσης των εργαστηρίων Βυζαντινής Ζωγραφικής του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων

Την Τετάρτη 8/6/2022, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης των εργαστηρίων Βυζαντινής Ζωγραφικής του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η ΕΕΤΑΑ και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ. Τίτλος της έκθεσης ήταν «Η Βυζαντινή Τέχνη μέσα από τα μάτια των παιδιών» και η διάρκειά της θα είναι έως 15/07/2022.
Πιο συγκεκριμένα, η κ. Νικηφόρου, αγιογράφος και ζωγράφος, καθοδηγήτρια των παιδιών στην γνωριμία τους με τη Βυζαντινή Τέχνη και στην δημιουργία των έργων τους, βοήθησε στην επαφή των παιδιών με τη παράδοση, αναδεικνύοντας παράλληλα την αγάπη τους για τη Βυζαντινή Τέχνη.
Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν με τη παρουσία τους η αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού, κ. Κότογλου Δέσποινα, η πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, κ. Χάλαρη Σοφία, οι μικροί δημιουργοί των έργων με τους γονείς τους και φίλοι του ΚΔΑΠ. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των επισκεπτών από την υπεύθυνη των εργαστηρίων στην έκθεση, ενώ ακολούθησε ανοιχτό εργαστήρι Βυζαντινής Ζωγραφικής για τα παιδιά εντός του χώρου, που φιλοξένησε την έκθεση και συγκεκριμένα στο χώρο εστίασης «4 Εποχές», Τ. Οικονομάκη & Σπυρίδη στο Βόλο, δημιουργώντας έναν ρόδακα με τις τεχνικές, που εφαρμόζονται στα εισαγωγικά μαθήματα της Βυζαντινής ζωγραφικής.
Σημειώνεται ότι ακολουθεί επόμενη εκδήλωση του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, την Τετάρτη 15 Ιουνίου και ώρα 18:30 στη πλατεία του ΚΔΑΠ, Νικαίας & Ζέρβα, Νέα Ιωνία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το