Τοπικά

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Σαβουλίδης

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο  ζαχαροπλάστης Βασίλης Σαβουλίδης (Σαουλίδης) που ήταν ιδιαίτερα γνωστός στον Βόλο για την αντιδικτατορική του δράση.
Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο γιατρός Μιχάλης Μεϊκόπουλος που σε ανάρτησή του αναφέρει:

“Εφυγε σήμερα το βράδυ από κοντά μας σε ηλικία 86 ετών, γνωστός στη πόλη και το Πανελλήνιο λόγω και της αντιδικτατορικης δράσης του. Αγωνιστής της δημοκρατίας και της αριστεράς,όλη του τη ζωή πάλεψε για τα ιδανικά της δημοκρατίας,της δικαιοσύνης,ισότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Αρχικά η οικογένεια Σαουλίδη διατηρούσε ζαχαροπλαστείο στο φαρδυ ,Λεωφόρο Ειρήνης και Δημοκρατίας,και πέρα από τα ωραία γλυκά, έφτιαχναν το χαρακτηριστικό ποτήρι γλυκό, που όλοι πηγαίναμε και τρώγαμε.Στις κουβέντες της παρέας πάντα έρχεται στη μνήμη μας αυτό το γλυκό. Έφυγε για μεγάλο διάστημα στην Αθήνα και μετά την μεταπολίτευση επέστρεψε στη Νέα Ιωνία Βόλου, διατηρώντας στην οδό Αναπαύσεως με Καραμπατζάκη , ένα από τα χαρακτηριστικά ζαχαροπλαστεία της πόλης.
Άνθρωπος με κοινωνική μόρφωση,στάθηκε πάντα κοντά στους ανθρώπους που υπέφεραν και η ζωή του όλη, ήταν γεμάτη πολιτική προσφορά στην αριστερά,που πάντα υπηρέτησε με πάθος και ανιδιοτέλεια.
Η συζήτηση μαζί του σου προκαλούσε θετική διάθεση και θαυμασμό ,για τις αναφορές του στη δράση του ιδιαίτερα στη δικτατορία.
Άριστος οικογενειάρχης που πάλεψε για αυτήν σε δύσκολες εποχές.
Η δράση , η ζωή του η αγάπη του για την αριστερά αποτελούν οδηγό για κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες.
Η οικογένεια του και τα αδέρφια του πάντα δίπλα του και στα καλά και στις δυσκολίες.
Είμαι υπερήφανος που υπήρξα φίλος του και συνοδοιπόρος .Θα τον θυμόμαστε,θα τον θυμάμαι πάντα.
Σύντροφε Βασίλη καλό ταξίδι στην αιωνιότητα.
Η Νέα Ιωνία Βόλου χάνει ακόμη μια προσωπικότητα που όρθωσε ανάστημα σε εποχές βίας και αυταρχισμού και δε λύγισε.
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στα αδέρφια και στους συγγενείς”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το