Τοπικά

Eφυγε από τη ζωή ο γνωστός καναλάρχης Άγγελος Αντωνίου

Απεβίωσε χθες ο Άγγελος Αντωνίου, έπειτα από γενναία μάχη που έδωσε με ανίατη ασθένεια. Τις τελευταίες ημέρες η υγεία του γνωστού επιχειρηματία και πρώην καναλάρχη επιδεινώθηκε και εν τέλει κατέληξε. Ο εκλιπών το 1989 δημιούργησε το Ράδιο Βέρα, στο οποίο παρέμεινε επίτιμος πρόεδρος μέχρι την τελευταία στιγμή. Ασχολήθηκε με τα ΜΜΕ ύστερα από την επιτυχημένη, επαγγελματική του δραστηριότητα στις γραφικές τέχνες, ενώ αρχές της δεκαετίας του ‘90, πραγματοποίησε το πρώτο βήμα στην τηλεόραση με την TRT.
Το εγχείρημα του θεωρείται από τα πλέον επιτυχημένα στον περιφερειακό χώρο και με μεγάλη τηλεθέαση. Η TRT εξέπεμψε για πρώτη φορά στις 5 Φεβρουαρίου 1990, με τον Αντωνίου να εκμεταλλεύεται την κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Τα παιδιά του Άγγελου Αντωνίου, ο Γιώργος και η Τέα, δεν θέλησαν να συνεχίσουν στον τηλεοπτικό σταθμό που ίδρυσε ο πατέρας τους και το 2015 ο επιχειρηματίας Γιάννης Καραγιώργης αγόρασε την TRT όπως και άλλα περιφερειακά κανάλια.
Το 1970 ανέλαβε καθήκοντα στην εταιρεία γραφικών τεχνών Antopack, όντας μέλος της τρίτης γενιάς στελεχών της οικογένειας Αντωνίου. Τότε είχε αναλάβει υπεύθυνςο οικονομικού, την εποχή που η εταιρεία ολοκλήρωσε τη μετάβαση στο offset.
Το 1998 μετά από έναν αιώνα επιτυχίας, η Antopack ολοκλήρωσε το νέο της εργοστάσιο συνολικού εμβαδού 14.000 τ.μ. μέτρων έξω από τον Βόλο, αποτελώντας μίας από τις πιο προηγμένες μονάδες εκτύπωσης στην Ευρώπη. Το παλιό εργοστάσιο της Antopack στο κέντρο του Βόλου, συνολικού εμβαδού 3.000 τ.μ., μετατράπηκε σε εμπορικό κέντρο, το γνωστό Old City.
Με την σύζυγό του Μαρτίνα ευτύχησε να δει και εγγονό.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από τον Ολυμπιακό Βόλου
Η Διοίκηση του Α.Σ Ολυμπιακός Βόλου 1937 εκφράζει τη λύπη της για τον αδόκητο χαμό του Άγγελου Αντωνίου.
Ο Άγγελος Αντωνίου είχε διατελέσει πρόεδρος στο Σύλλογό μας το 1982, ενώ διαμέσου των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του στο χώρο των ΜΜΕ στήριζε πάντα τον Ολυμπιακό Βόλου.
Σύσσωμη η Διοίκηση εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το