Τοπικά

Με ευθύνη της Περιφέρειας οι εξετάσεις για τα τεχνικά επαγγέλματα

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (2)

Η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων για την αδειοδότηση των τεχνικών επαγγελμάτων ήταν το αντικείμενο σύσκεψης μεταξύ της Περιφέρειας και του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες της διαδικασίας και τονίστηκε το γεγονός ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να διεξάγει αυτές τις εξετάσεις μετά από αρκετά χρόνια. Ειδικότερα όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός, “για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια και καθώς υπήρχε ασάφεια στο θεσμικό πλαίσιο, η αιρετή Περιφέρεια ανέλαβε την πρωτοβουλία να διεξάγει αυτές τις εξετάσεις, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να αποκτήσουν τα διπλώματα αυτά. Με την ευθύνη ενός πιστοποιημένου φορέα όπως είναι το ΤΕΙ, οι εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια και εγκυρότητα. Σε μία ανταγωνιστική αγορά εργασίας η αδειοδότηση τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών  δραστηριοτήτων,  μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας  στο χώρο των τεχνικών επαγγελμάτων».

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας και πρόεδρος της επιτροπής Εκπαίδευσης και Έρευνας κ. Μιχάλης Βλαχογιάννης, ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Λυτροκάπης και στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΤΕΙ.

Όπως έγινε γνωστό στις 30/01/2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00 μ.μ, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας στην Λάρισα και στην αίθουσα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Τμήματος Μηχανολογίας θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις (Θεωρητικού μέρους) για την απόκτηση επαγγελματικών αδειών της δραστηριότητας των τεχνικών καύσης υγρών και αερίων καυσίμων. (Αρχιτεχνίτων – Εγκαταστατών καύσης – εγκαταστατών καύσης του άρθρου 9 παρ. 7(στ) ΠΔ 114/2012).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το