Αθλητισμός

Έφεραν άριστα αποτελέσματα οι κωπηλάτες του ΟΕΑ/ΝΑΒ σε αγώνες αξιολόγησης

Κάτω από ισχυρά μέτρα πρόληψης και προστασίας για την διασπορά του Covid-19, πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά Μαραθώνα ο δεύτερος κωπηλατικός αγώνας αξιολόγησης των κατηγοριών Ανδρών/Γυναικών, Ελαφρών Βαρών, Κ23 και Εφήβων/Νεανίδων, στον οποίο έλαβαν μέρος και αθλητές του ΟΕΑ/ΝΑΒ με άριστα αποτελέσματα.

Ο συγκεκριμένος αγώνας διεξήχθη ως κριτήριο για την συμμετοχή των Ελλήνων  αθλητών στις δοκιμασίες χρόνου που θα πραγματοποιήσει η Εθνική ομάδα προκειμένου να επιλεγούν οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ23, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων καθώς και στην τελική Ολυμπιακή ρεγκάτα πρόκρισης της Λουκέρνης.

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ συμμετείχε στις δοκιμασίες αξιολόγησης με μία ομάδα οκτώ αθλητών/τριών και συγκεκριμένα τους: Ζωγράφο Δημήτρη, Βαρελοπούλου Ειρήνη, Βαρελοπούλου Έλενα, Αραμπατζή Αγγελική, Παπαδόπουλο Γεώργιο, Καμήτα Άγγελο, Δαλίδου Σοφία και Αδάμ Παναγιώτη, οι οποίοι προπονούνται εντατικά στις εγκαταστάσεις του Ομίλου σύμφωνα πάντα με τις προβλεπόμενες οδηγίες και διατάξεις της Γ.Γ.Α. που ισχύουν για την ατομική άσκηση λόγω της πανδημίας.

Στις δοκιμασίες, όλοι οι αθλητές έδειξαν μαχητικότητα και με φανερά βελτιωμένη εμφάνιση ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της Εθνικής ομάδας ισχυροποιώντας την παρουσία των αθλητών του ΟΕΑ/ΝΑΒ στις Εθνικές ομάδες κωπηλασίας και το έτος 2021.

Κορυφαίος αναδείχθηκε ο Δημήτρης Ζωγράφος που πρωταγωνίστησε στα αγωνίσματα της Δικώπου Ανδρών και της Τετρακώπου της κατηγορίας Κ23 με αποτέλεσμα να προσκληθεί από την Εθνική ομάδα στο προπονητικό κοινόβιο που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα στις εγκαταστάσεις του Σχινιά.

Οι αδελφές Ειρήνη και Έλενα Βαρελοπούλου πρώτευσαν στα Σκιφ και στα Διπλά Σκιφ Ελαφρών Βαρών Γυναικών και έδειξαν να ισχυροποιούν τη θέση τους στην Εθνική ομάδα για την συμμετοχή τους στα καλοκαιρινά διεθνή πρωταθλήματα.

Αντίστοιχα στην κατηγορία των Εφήβων οι αθλητές Γιώργος Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Αδάμ μεταξύ πολύ δυνατών πληρωμάτων πρωταγωνίστησαν στις δίκωπες και δοκιμάστηκαν ακόμα και στην μεγαλύτερη κατηγορία με επιτυχία και με την ελπίδα για μελλοντικές διακρίσεις στα Διεθνή πρωταθλήματα.

Η νεαρή αθλήτρια της κατηγορίας Κορασίδων, Σοφία Δαλίδου, αγωνίστηκε στην μεγαλύτερη κατηγορία στο Σκιφ Νεανίδων και κατάφερε να καταλάβει την 2η και την 4η θέση στο μεγάλο τελικό, κατά το διήμερο του αγώνα αξιολόγησης, ενώ η Αγγελική Αραμπατζή, στην κατηγορία Κ23 κατάφερε να κάνει πολύ καλές εμφανίσεις, να τερματίσει στη 3η θέση στο Σκιφ και να προκριθεί στη β’ φάση σε συνδυασμούς πληρωμάτων και να τεθεί έτσι υπόψη του επιτελείου των Ομοσπονδιακών προπονητών για διεθνείς συμμετοχές. Ο νεαρός αθλητής Άγγελος Καμήτας, εξαιτίας μικρού τραυματισμού που τον δυσκόλεψε, κατάφερε να πραγματοποιήσει πολύ καλές κούρσες και να καταταγεί 2ος μεταξύ 18 αντιπάλων, στον μικρό τελικό του σκιφ Εφήβων.

Η διοίκηση του ΟΕΑ/ΝΑΒ συγχαίρει τον τεχνικό υπεύθυνο Συμεών Σάμιο, την συνεργάτιδα του Σοφία Τάσιου και τους αθλητές, αθλήτριες για τις εξαιρετικές επιδόσεις που κατάφεραν, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, που σίγουρα δυσχεραίνει την διαδικασία της απαιτούμενης προετοιμασίας.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το