Κόσμος

ΕΕ: Σε ισχύ το πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

kiroseis

Να διατηρήσουν σε ισχύ το πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αποφάσισαν σήμερα οι πρεσβευτές των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρίνοντας ότι η ειρηνευτική συμφωνία στην ανατολική Ουκρανία «δεν εφαρμόζεται ακόμη σωστά». Οι κυρώσεις έχουν επιβληθεί λόγω της στήριξης που η Μόσχα παρέχει στους αυτονομιστές, όπως καταγγέλλει η Δύση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτίμησε σήμερα ότι η ειρηνευτική συμφωνία στην ανατολική Ουκρανία δεν εφαρμόζεται ακόμη «σωστά» και κατά συνέπεια αποφάσισε να διατηρήσει τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει εναντίον της Ρωσίας.
«Διατηρούμε το status quo», δήλωσε αξιωματούχος μετά τη συνάντηση των πρεσβευτών, κατά την οποία συζητήθηκε η εφαρμογή της εκεχειρίας που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στο Κίεβο και τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές.
«Ουδείς έθιξε καν την πιθανότητα (άρσης των κυρώσεων), δοθείσης της κατάστασης επί του πεδίου», τόνισε δεύτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Οι ευρωπαίοι πρεσβευτές που συναντήθηκαν σήμερα για να εκτιμήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία έκριναν ότι «σημειώθηκαν ενθαρρυντικές εξελίξεις στην πολιτική διαδικασία και στην εφαρμογή κάποιων σημείων του πρωτοκόλλου του Μινσκ», που προβλέπει αρχικά εκεχειρία και στη συνέχεια την υπογραφή μιας συμφωνίας ειρήνευσης μεταξύ των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία και του Κιέβου.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το