Ελλάδα

ΕΔΕ με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για τα «σκουπίδια» του Μπαλάσκα

Στην Εισαγγελία Αθηνών διαβιβάζονται οι δηλώσεις του συνδικαλιστή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Σταύρου Μπαλάσκα, για την αστυνομική επιχείρηση της Δευτέρας, στην περιοχή των Εξαρχείων, με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη.
Παράλληλα, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τους χαρακτηρισμούς περί «σκουπιδιών» που χρησιμοποίησε ο κ. Μπαλάσκας σχολιάζοντας σε τηλεοπτική εκπομπή την απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών από τα υπο κατάληψη κτίρια στα Εξάρχεια το πρωί της ίδια ημέρας.

«Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας» είπε επί λέξει στο ΣΚΑΪ ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας.
Παρόλο που οι δημοσιογράφοι της εκπομπής προσπάθησαν να του δώσουν τη δυνατότητα να ανακαλέσει εκείνος επέμεινε στις άκρως ρατσιστικές και απάνθρωπες αυτές δηλώσεις:
– “Με την παρομοίωση σκουπίδια εννοείται την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας;” ρώτησε η δημοσιογράφος
– “Όχι τους ανθρώπους;” και πρόσθεσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ.

Ωστόσο, ο κ. Μπαλάσκας συνέχισε:

– «Βεβαίως δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μία σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα αλλά δεν έχει καίριο για τα Εξάρχεια, εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι, τότε θα έχει μπορεί δημοσιογραφικό ψωμί που θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε και εδώ».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το