Τοπικά

Δυσαρεστημένοι οι δικαστικοί υπάλληλοι του Βόλου – Δεν ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις σχετικά με το δικαστικό μέγαρο 

Ενοχλημένοι για τη μη ενημέρωσή τους αναφορικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα κατασκευής νέου δικαστικού μεγάρου δηλώνουν τα μέλη του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου.
Μέσω της προέδρου τους Κατερίνας Ρεντζελά επισημαίνεται πως παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος εκπροσωπείται στην επιτροπή που έχει συσταθεί για τη λύση του κτιριακού προβλήματος των δικαστηρίων, εν τούτοις το υπουργείο δεν τους πληροφόρησε για την αρνητική εξέλιξη στο θέμα της δημιουργίας νέου μεγάρου στο οικόπεδο της Στέγης Ανηλίκων στη Νέα Ιωνία. «Κατά πάγια τακτική δεν ενημερωθήκαμε, σε αντίθεση με τον Δήμο Βόλου και τον Δικηγορικό Σύλλογο. Προς το παρόν δεν θα τοποθετηθούμε αναλυτικά γιατί θα δυσαρεστήσουμε κάποιους. Αφού εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους θα επανέλθουμε τη νέα χρονιά, με το αίτημά μας να παραμένει για σύγχρονες εγκαταστάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της.

Στο πλαίσιο αυτό το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση την καινούργια χρονιά, όπου θα συζητηθεί το φλέγον αυτό θέμα και αναμένεται να κατατεθούν προτάσεις, στο πλαίσιο εξεύρεσης της καταλληλότερης λύσης. «Εμείς ζητούμε να προχωρήσει η κατασκευή νέου κτιρίου, όμως το υπουργείο δεν ακολουθεί τη θεσμική διαδικασία που αναφέρει ότι θα πρέπει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις, αρνητικές ή θετικές, η πρόεδρος, αλλά να προτιμάται ο Δήμος Βόλου και ο Δικηγορικός Σύλλογος» κατέληξε η κ. Ρεντζελά.

Στο μεταξύ κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Χρήστου Στρατηγόπουλου, μετά τις δηλώσεις του πρώτου σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, μετά από την απόρριψη της λύσης του οικοπέδου της Στέγης Ανηλίκων από το υπουργείο Δικαιοσύνης λόγω ακαταλληλότητας. Ο δήμαρχος μίλησε προχθές για «Μαυρογιαλούρους που στην πλάτη της πόλης παίζουν τα συμφέροντά τους» με τον δεύτερο να απαντά χθες μέσω συνέντευξής του σε ραδιοφωνικό σταθμό κάνοντας λόγο για «παραληρήματα» και για «φαντασιώσεις ανύπαρκτων εχθρών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το