Τοπικά

Το κοινωνικό τους πρόσωπο έδειξαν και φέτος τα σχολεία του Βόλου στηρίζοντας άπορες οικογένειες και ιδρύματα

Τρόφιμα μακράς διαρκείας, κρέατα, γάλατα και είδη καθαρισμού προσφέρουν αυτές τις μέρες τα σχολεία στα φιλανθρωπικά ιδρύματα της πόλης μας αλλά και σε άπορες οικογένειες μαθητών από την εκπαιδευτική κοινότητα.
Σε σχέση με πέρυσι τα σχολεία που αποφάσισαν να βοηθήσουν ευπαθείς ομάδες, είναι λιγότερα, καθώς λόγω της τηλεκπαίδευσης, απουσίαζαν οι μαθητές που συνήθως αποτελούν τους διαμεσολαβητές μεταξύ οικογενειών και σχολικών μονάδων, προκειμένου να υλοποιηθούν οι φιλανθρωπικές δράσεις. Παράλληλα η κοινωνική αποστασιοποίηση έπαιξε τον ρόλο της για να μην μπορούν να έρθουν σε επαφή οι γονείς με τους εκπαιδευτικούς και να υλοποιήσουν δράσεις.
Ωστόσο παρά τις αντίξοες συνθήκες, υπήρξαν και περιπτώσεις σχολείων που προσπάθησαν να δείξουν την κοινωνική αλληλεγγύη στην πράξη.

Στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας οι γονείς προσέφεραν τρόφιμα, ακόμη και κρέατα, για να βοηθηθούν οικογένειες μαθητών του σχολείου που αντιμετωπίζουν σημαντικό οικονομικό πρόβλημα. Όπως ανέφερε η διευθύντρια κ. Ελένη Χατζηδημητρίου, «ήταν τόσα πολλά τα πράγματα που έφεραν οι γονείς, ώστε εκτός από τις άπορες οικογένειες, θα δώσουμε τρόφιμα και άλλα είδη στο Ορφανοτροφείο και τις Άσπρες πεταλούδες. Ήταν μια φιλανθρωπική δράση που συμμετείχαν και οι καθηγητές και οι άλλοι εργαζόμενοι στο σχολείο που ανέλαβαν μεταξύ άλλων και τη συσκευασία των ειδών σε πακέτα, τηρώντας βέβαια όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Στόχος μας μεταξύ άλλων ήταν να δείξουμε στους συμπολίτες μας, πως μπορεί να έχουν ανάγκες και να βρίσκονται στο σπίτι τους, αλλά δεν είναι μόνοι, δεν είναι στο περιθώριο».

Από την πλευρά του ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού Βόλου κ. Γιώργος Πούλιος τόνισε πως «μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων καλέσαμε τους γονείς να συνδράμουν για την Κιβωτό του Κόσμου. Καταφέραμε τελικά, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να συγκεντρώσουμε τέσσερις με πέντε κούτες από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Με αυτόν τον τρόπο, μετά από συνεργασία του συλλόγου διδασκόντων και γονέων, θέλαμε να στείλουμε το μήνυμα ότι παρά την πανδημία, προσπαθούμε να βρισκόμαστε κοντά στα φιλανθρωπικά ιδρύματα και τους χώρους που δίνουν αγώνα αυτή την περίοδο».

Και στο 14ο Δημοτικό Βόλου ο σύλλογος γονέων ανέλαβε τη συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκες τα οποία διατέθηκαν σε ιδρύματα. Και εκεί η ανταπόκριση των γονέων ήταν ενθαρρυντική.
Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Μίλτος Παπαδόπουλος επισήμανε πως «οι γονείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας να συνδράμουν με τρόφιμα και με είδη πρώτης ανάγκης. Γεμίσαμε τρία αυτοκίνητα με δέματα τα οποία διατέθηκαν στην Κιβωτό του Κόσμου και στις Άσπρες Πεταλούδες».

Δέματα με τρόφιμα και ρούχα συγκεντρώθηκαν και στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου τα οποία δόθηκαν σε οικογένειες μαθητών αλλά και άλλες οικογένειες που έχουν οικονομικά προβλήματα. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν μια συνεργασία των συλλόγων γονέων του 1ου Γυμνασίου Βόλου με το 10ο Δημοτικό Βόλου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το