Τοπικά

Δυο νέα “ορφανά” κρούσματα κορωνοϊού στον Βόλο το τελευταίο 24ωρο – Ένας φοιτητής και ένας αυτοκινητιστής

Δυο νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην περιοχή του Βόλου το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19. «Πρωταθλητής» στη Θεσσαλία παραμένει ο Νομός Τρικάλων με 13 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Βόλου τα δυο κρούσματα θεωρούνται «ορφανά» καθώς εξετάστηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν συμπτωμάτων. Πρόκειται για έναν φοιτητή από τη Νότιο Ελλάδα που ήρθε στο Βόλο για τις σπουδές του και έναν αυτοκινητιστή 60 ετών που διαμένει μόνιμα σε χωριό του Νοτίου Πηλίου.

Στην υπόλοιπη Θεσσαλία:

-Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 13 νέα κρούσματα Covid -19.
Ta 12 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων παλαιότερων κρουσμάτων (25/09/2020)- (28/09/2020)-(29/09/2020) και προέκυψαν δέκα κατόπιν ιχνηλάτησης, ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Τρικάλων και ένα κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικό εργαστήριο. Τέλος 1 κρούσμα επέστρεψε πρόσφατα από το εξωτερικό και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο.

-Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid -19.
Το 1 κρούσμα προέρχεται από συρροή κρουσμάτων σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κουτσόχερο και εξετάστηκε στο Π.Γ.Ν. Λάρισας, ενώ 1 ακόμη κρούσμα εξετάστηκε μετά από συμπτωματολογία στο Γ.Ν. Λάρισας.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid -19.
Το 1 κρούσμα αποτελεί στενή επαφή παλαιότερου κρούσματος (25/09/2020) και προέκυψε κατόπιν ιχνηλάτησης, ενώ 1 ακόμη εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν συμπτωματολογίας.

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το