Αθλητισμός

Δύο μετάλλια ο Τσιρίκος του ΝΟΒΑ που μετείχε στο ουκρανικό πρωτάθλημα καταδύσεων

Ο καταδύτης του ΝΟΒΑ, με μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό, Θάνος Τσιρίκος μετείχε ως δίδυμο με τον Νίκο Μόλβαλη στο ανοικτό ουκρανικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Κίεβο. Οι δυο τους τα πήγαν περίφημα, αφού κατέκτησαν δύο μετάλλια στις συγχρονισμένες καταδύσεις και συγκεκριμένα το ασημένιο στο τραμπολίνο από τρία μέτρα και το χάλκινο στη σταθερή πλατφόρμα 10 μέτρων.

Οι Έλληνες πρωταθλητές πραγματοποίησαν μία ακόμα πολύ ενθαρρυντική εμφάνιση εν όψει των μεγάλων φετινών διοργανώσεων, όποτε και αν αυτές γίνουν και ιδίως το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς αγώνες.
Οι Θάνος Τσιρίκος και Νίκος Μόλβαλης ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο ανοιχτό (όπεν) ουκρανικό πρωτάθλημα καταδύσεων, την Παρασκευή το βράδυ με τον καλύτερο τρόπο. Το ελληνικό δίδυμο, που αγωνίστηκε στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων από πλατφόρμα 10 μ. ανδρών -ένα αγώνισμα που έγινε με τη συμμετοχή εκπροσώπων δέκα χωρών- είχε εξαιρετική απόδοση και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με βαθμολογία 328,86.
Όμως οι διεθνείς Έλληνες καταδύτες δεν σταμάτησαν εδώ. Το μεσημέρι του Σαββάτου αγωνίστηκαν στον προκριματικό και στη συνέχεια στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων από τραμπολίνο 3 μ. Και εδώ έκαναν σπουδαία εμφάνιση. Κατέλαβαν τη 2η θέση και φόρεσαν στο στήθος το ασημένιο μετάλλιο, καθώς βαθμολογήθηκαν με 331,53 β.

Αυτά ήταν τα πρώτα μετάλλια που κερδίζουν φέτος, σε διεθνές επίπεδο, οι δύο Έλληνες καταδύτες και επιβεβαιώνουν έτσι την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται εν όψει της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών στη Βουδαπέστη -όποτε, εάν κι εφόσον αυτό διεξαχθεί- και το κυριότερο στην προσπάθειά τους για πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες από το Παγκόσμιο Κύπελλο (test event), όποτε το ορίσει η FINA.

Π. Φυρίγος: Ελλάδα ψηλά το κεφάλι
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την πετυχημένη προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών: «Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που με τις εμφανίσεις τους εδώ δώσανε λίγη χαρά και χαμόγελο στην Ελλάδα μας που τόσο πολύ τελευταία δοκιμάζεται, από τα πάντα. Ελλάδα, ψηλά το κεφάλι και εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθούμε να κρατάμε την σημαία ψηλά σε όλα τα αθλήματα».
Η ελληνική αποστολή, στην οποία μετείχε και ο τρίτος καταδύτης μας Θεόφιλος Αυθίνος, επέστρεψε εσπευσμένα και νωρίτερα του προγραμματισμένου στην Αθήνα, το βράδυ του Σαββάτου, καθώς λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό που λαμβάνονται και στην Ουκρανία, χθες έκλεισαν τα σύνορα της χώρας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το