Αθλητισμός

Δέκα μέρες απραξίας στον Ολυμπιακό – Μετά τις 27 Μαρτίου επιστρέφουν στις προπονήσεις οι «ερυθρόλευκοι»

Παύει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα και στον Ολυμπιακό Βόλου, μετά την απόφαση της Πολιτείας για υποχρεωτική παύση των προπονήσεων όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών ομάδων σε όλα τα αθλήματα, λόγω κορονοϊού, έως τις 27 Μαρτίου.
Οι «ερυθρόλευκοι» προσαρμόστηκαν πλήρως με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Έτσι, οι παίκτες δεν θα επιστρέψουν την Τρίτη στις προπονήσεις, όπως αρχικά προέβλεπε το πλάνο της προετοιμασίας, καθώς καλούνται να λάβουν και οι ίδιοι μέτρα για να αποφύγουν να εκτεθούν στον κίνδυνο να προβληθούν από τον κορωνοϊό.

Όλοι βρίσκονται σε στάση αναμονής, παρακολουθώντας με αγωνία τις εξελίξεις. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ηλίας Σολάκης, μετέβη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Φλώρινα, προκειμένου να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του, ενώ το ίδιο συνέβη και με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας που δεν κατάγονται από το Βόλο.
Η αγωνιστική απραξία είναι δεδομένο ότι θα βγάλει εκτός ρυθμού τις ομάδες, ωστόσο, στην παρούσα φάση αυτό είναι το λιγότερο, καθώς προέχει η υγεία όλων.
Θυμίζουμε, πως απομένουν τρεις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και να μάθουμε τις δύο ομάδες που θα ανέβουν στη Σούπερ Λιγκ 2 (μία από αυτές πιθανότατα θα είναι τα Τρίκαλα, ενώ για τη 2η θέση θα γίνει μεγάλη «μάχη»), αλλά και τις τέσσερις ομάδες που θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική.

Ο Ολυμπιακός δεν βρίσκονταν σε καλό… φεγγάρι πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονταν από σερί αρνητικών αποτελεσμάτων (τρεις ήττες και μία ισοπαλία). Αγωνιστικά, το βολιώτικο συγκρότημα είναι στην ουσία από τις αδιάφορες ομάδες του πρωταθλήματος, όσο κι αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον όρο, καθώς δεν διεκδικεί άνοδο, αλλά δεν κινδυνεύει και με υποβιβασμό. Ο Ολυμπιακός με 31 βαθμούς κατέχει την 8η θέση στο βαθμολογικό πίνακα και επιδίωξη είναι, όταν επαναρχίσει το πρωτάθλημα, η ομάδα να ολοκληρώσει με αξιοπρέπεια τη χρονιά, συγκεντρώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, τερματίζοντας ψηλότερα από τη θέση που κατέχει, αυτή τη στιγμή, στην κατάταξη.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, αν και υπάρχει χρόνος για να ολοκληρωθεί η σεζόν, τη στιγμή που φέτος το πρωτάθλημα θα ολοκληρωνόταν πολύ νωρίς, στα τέλη Μαρτίου. Η επιμήκυνση της αγωνιστικής περιόδου δε δημιουργεί πρόβλημα, ως προς την ολοκλήρωση της χρονιάς, ωστόσο, τα έξοδα «τρέχουν» καθημερινά για τις ΠΑΕ. Ιδιαίτερα για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ τα έσοδα είναι πενιχρά και οι οικονομικές υποχρεώσεις μεγάλες για τις διοικήσεις.
Εδώ και αρκετές ημέρες, ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, ο άνθρωπος ο οποίος ουσιαστικά είναι αυτός που «τρέχει» την ομάδα, βρίσκεται στις ΗΠΑ για προσωπικές του δουλειές και αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα μέσα στην εβδομάδα.

Στην παρούσα φάση προέχει να ολοκληρωθεί η χρονιά για τον Ολυμπιακό και ό,τι έχει να κάνει με τις εξελίξεις στην ΠΑΕ, θα δρομολογηθούν εφόσον τελειώσει η αγωνιστική περίοδος. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, αν θα υπάρξει αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αν και όπως έχει τονίσει κατ’ επανάληψη σε δηλώσεις του ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, η πόρτα παραμένει ανοιχτή σε όποιος επιθυμεί να αναλάβει το πακέτο μετοχών της ΠΑΕ. Στην περίπτωση που υπάρξει ενδιαφερόμενος, που να πληροί τις προϋποθέσεις και να είναι ικανός να οδηγήσει την ομάδα ψηλότερα, οι μετοχές θα του παραχωρηθούν δωρεάν, σύμφωνα πάντα με τα όσα έχει τονίσει ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το