Αθλητισμός

Δυνατές «μάχες» έδωσε ο Βόλος στο διεθνές τουρνουά πόλο Εφήβων Splash

Μία πραγματική γιορτή για το άθλημα της υδατοσφαίρισης στήθηκε το περασμένο τριήμερο στην ανοικτή πισίνα του ΕΑΚ «Ιωάννης Αντωνόπουλος». Και αυτό διότι πραγματοποιήθηκε το 14o διεθνές τουρνουά Splash με τη συμμετοχή οκτώ ομάδων της ηλικιακής κατηγορίας των Εφήβων. Μεταξύ αυτών και ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση που κατέλαβε την 5η θέση.

Το Splash είναι ένα τουρνουά Ακαδημιών που πλέον έχει καταστεί θεσμός στο χώρο της υδατοσφαίρισης. Διοργανώνεται από μία παλιά δόξα του αθλήματος, τον Δημήτρη Σελετόπουλο και την Agenda Sport Action και κάθε χρόνο προσελκύει μεγάλο αριθμό συλλόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η φετινή διοργάνωση στην πισίνα «Ιωάννης Αντωνόπουλος» φιλοξένησε οκτώ ομάδες εφήβων εκ των οποίων οι έξι από το εξωτερικό. Το επίπεδο ήταν υψηλό και οι θεατές χάρηκαν τα παιχνίδια που είχαν πολλές όμορφες φάσεις και θεαματικά γκολ.

Το «παρών» φυσικά έδωσε και ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση. Η συμμετοχή του ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμη διότι αποτέλεσε μέρος της προετοιμασίας της ομάδας για την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης.

Οι Βολιώτες έδωσαν δυνατές «μάχες» μέσα στο νερό και ο προπονητής τους Ζαφείρης Μαρινάγης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα συστήματα.

Η άλλη ελληνική ομάδα ήταν ο Παναθηναϊκός που και αυτός προετοιμάζεται για τα τελικά του Πανελληνίου. Στο Splash μετείχαν ακόμη οι Στεάουα, CSS, Δυναμό Βουκουρεστίου από την Ρουμανία, η Σλάβια Σόφιας από τη Βουλγαρία και ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου (με δύο τμήματα) από τη Σερβία.

Ο Βόλος ήταν στον Α’ όμιλο και το πρωί της Παρασκευής επιβλήθηκε με 9-6 της Σλάβια Σόφιας, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας ακολούθησε η ήττα του με 12-7 από τον πολύ δυνατό Ερυθρό Αστέρα (2). Το ματς που έκρινε την είσοδο στην τετράδα ήταν αυτό που έγινε Σάββατο πρωί απέναντι στην Στεάουα Βουκουρεστίου με τους Βολιώτες να χάνουν στις λεπτομέρειες με 7-5. Το βράδυ και στον πρώτο αγώνα κατάταξης το συγκρότημα του Ζαφείρη Μαρινάγη νίκησε με 13-3 την CSS ύστερα από εξαιρετική εμφάνιση. Έτσι, χθες το πρωί τέθηκε αντιμέτωπο ξανά με τη Σλάβια Σόφιας, για τις θέσεις 5-6, την οποία κέρδισε άνετα με 17-6.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στον τελικό είχαμε «εμφύλιο» μια και «συγκρούστηκαν» οι ομάδες του Ερυθρού Αστέρα με το τελικό σκορ να είναι 12-7.

Ο προπονητής του Βόλου Ζαφείρης Μαρινάγης χρησιμοποίησε 15 πολίστες που είναι οι: Γιάννης Βαλτσιώτης (τερμ.), Ανδρέας Καψάλης, Βασίλης Γιασαλάρι, Γιάννης Μεριστούδης, Κώστας Ζεμπέογλου, Ναθαναήλ Πανίδης, Γιάννης Πέτρου, Συμεών Μυλωνάς, Δημήτρης Κυριαζής, Στέλιος Ιωάννου, Χρήστος Κανάκης, Μάριος Κομνιανός, Γιάννης Νάσιος (τερμ.), Θάνος Βασιλούδης, Αργύρης Σπαθούλας.

Τα αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα του τουρνουά είναι τα εξής:

Α’ όμιλος
Βόλος-Σλάβια 9-6
Ερ. Αστέρας (2)-Στεάουα 13-5
Βόλος-Ερ. Αστέρας (2) 7-12
Σλάβια-Στεάουα 6-13
Βόλος-Στεάουα 5-7
Ερ. Αστέρας (2)-Σλάβια 13-9

Η βαθμολογία: Ερ. Αστέρας (2) 9, Στεάουα 6, Βόλος 3, Σλάβια 0.

 

Β’ όμιλος

Ερ. Αστέρας (1)-Δυναμό 11-6
Παναθηναϊκός-CSS 15-1
Ερ. Αστέρας (1)-CSS 19-3
Παναθηναϊκός-Δυναμό 9-9
Ερ. Αστέρας (1)-Παναθηναϊκός 12-4
Δυναμό-CSS 15-0

Η βαθμολογία: Ερ. Αστέρας (1) 9, Δυναμό 4, Παναθηναϊκός 4, CSS 0.

Αγώνες κατάταξης
Ημιτελικοί: Ερ. Αστέρας (2)-Δυναμό 9-7, Ερ. Αστέρας (1)-Στεάουα 14-5
Θέσεις 5-8:Παναθηναϊκός-Σλάβια 9-12, Βόλος-CSS 13-3
Θέσεις 5-6: Σλάβια-Βόλος 6-17
Τελικός: Ερ. Αστέρας (1)-Ερ. Αστέρας (2) 12-7

* Ο μικρός τελικός Δυναμό-Στεάουα και ο αγώνας για την 7η θέση Παναθηναϊκός-CSS δεν διεξήχθησαν διότι οι ομάδες από τη Ρουμανία έπρεπε να αναχωρήσουν για τη χώρα τους.

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το