Κατηγορίες: Τοπικά

Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι επαγγελματοβιοτέχνες της Μαγνησίας “Θ”

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και το φορολογικό που προωθεί η κυβέρνηση προχωρούν οι μικρομεσαίοι της Μαγνησίας σε απόλυτο συντονισμό με το Εργατικό Κέντρο Βόλου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, τον Εμπορικό Σύλλογο και τους αγρότες. Ο συντονισμός δράσεων για ενωτικές κινητοποιήσεις καθορίστηκε χθες το απόγευμα στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕΜ) Νομού Μαγνησίας στο Βόλο, με την ημερομηνία και τη μορφή των αντιδράσεων να οριστικοποιούνται κεντρικά. Στο μεταξύ, δεσμεύσεις για διορθώσεις στα επίμαχα σημεία των νομοσχεδίων εξασφάλισε από τους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού η διοίκηση της ΟΕΒΕΜ, η οποία προτείνει επιβάρυνση 0,05 ευρώ το λίτρο στα υγρά καύσιμα για όλους υπέρ ασφαλιστικού.
Στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των προαναφερόμενων φορέων που στήριξαν την απεργιακή κινητοποίηση του περασμένου Νοεμβρίου και από κοινού κατέληξαν στο συντονισμό όλων των απαιτούμενων δράσεων για δυναμικές και ενωτικές κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Όπως επισημάνθηκε στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη, οι εκπρόσωποι των φορέων θα επιδιώξουν άμεσα συνάντηση με τους κυβερνητικούς βουλευτές της Μαγνησίας, ενώ η ημερομηνία και η μορφή των κινητοποιήσεων θα καθοριστούν κεντρικά από τις αντίστοιχες Συνομοσπονδίες των κλάδων.
«Συντονίζουμε τις κοινές δράσεις μας» επισήμανε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Τρ. Πλαστάρας «για δυναμικές και ενωτικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και το φορολογικό, ενώ θα επιδιώξουμε σειρά επαφών με τους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού. Κυρίαρχο αίτημά μας είναι το ασφαλιστικό να μην αποτελέσει τη «χαριστική βολή» στους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους της πραγματικής οικονομίας. Πρόταση της ΟΕΒΕΜ είναι η επιβάρυνση 0,05 ευρώ το λίτρο στα υγρά καύσιμα για όλους υπέρ του ασφαλιστικού. Όλοι μαζί να συνεισφέρουμε με μια μικρή συμβολή για το ασφαλιστικό» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ.
Παράλληλα, η διοίκηση της ΟΕΒΕΜ αναφέρθηκε και στις δεσμεύσεις για διορθώσεις στα επίμαχα σημεία του ασφαλιστικού και του φορολογικού που εξασφάλισε στη διάρκεια συνάντησής της με τους βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Αλ. Μεϊκόπουλο και Μ. Μπαλλή, καθώς και με εκπρόσωπο της κ. Κατερίνας Παπανάτσιου που απουσίαζε εκτός Βόλου λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των βουλευτών στη διοίκηση της ΟΕΒΕΜ, γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαβούλευσης, προκειμένου ο κάθε επιχειρηματίας να επιβαρυνθεί με το 55% του εισοδήματός του αθροιστικά για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Επίσης, οι βουλευτές ενημέρωσαν τη διοίκηση της ΟΕΒΕΜ σχετικά με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για ακατάσχετο λογαριασμό στο πλαίσιο της καθιέρωσης του «πλαστικού χρήματος» στις συναλλαγές, προκειμένου τα έσοδα των επιχειρηματιών να μη δεσμεύονται από την Εφορία λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Τέλος, θα επιδιωχθεί συνάντηση των κυβερνητικών βουλευτών με τη διοίκηση του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου σχετικά με το βιοτεχνικό πάρκο.
αμειακό έλλειμμα. Πρόκειται για παρεξήγηση, καθώς η παράταξή μας δεν εννοούσε υπεξαίρεση, αλλά αδυναμία καταβολής συνδρομών από πλευράς εμπόρων μελών. Αν υπήρχε η παραμικρή έστω υπόνοια για ταμειακό έλλειμμα όπως το θέτει ο πρόεδρος δεν θα βγάζαμε ανακοίνωση στον Τύπο, αλλά θα κινούμασταν νομικά» ανέφερε ο κ. Κανελλής, με τον κ. Τσέλιο να τονίζει ότι «δεν καλυπτόμαστε από την τοποθέτηση».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Γιώργος Τράγκας: Νέες αποκαλύψεις φοροδιαφυγής για τον δημοσιογράφο

Δεν έχει τέλος το θρίλερ για την τεράστια περιουσία του Γιώργου Τράγκα. Οι αποκαλύψεις φοροδιαφυγής…

4 Δεκεμβρίου 2023

Don Leon: «Ήταν μία κακή και μεμονωμένη παρένθεση στη ζωή μου» – Τι έλεγε το 2021 όταν έκανε τα ίδια

«Μία κακή και μεμονωμένη παρένθεση στη ζωή μου» , «το έκανα για να βοηθήσω την…

4 Δεκεμβρίου 2023

Στο «φως» νέες υποθέσεις μαθητριών που είδαν να διακινούνται ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες τους

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά με πρωταγωνιστές ανήλικους, που μέσω ειδικής εφαρμογής αφαιρούν τα ρούχα…

4 Δεκεμβρίου 2023

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: «Ο πατέρας γνώριζε ότι ήταν πνιγμένη κάτω από τη βάρκα» – Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται η πρόταση του Εισαγγελέα για την υπόθεση του πνιγμού της…

4 Δεκεμβρίου 2023

Υπουργείο Μετανάστευσης: Μείωση 33,2% στις παράτυπες αφίξεις τον Νοέμβριο

Νέα μείωση κατέγραψαν οι παράτυπες αφίξεις στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, κατά 33,2%, σε σχέση με…

4 Δεκεμβρίου 2023

Temu: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν κατεβάσετε την εφαρμογή και κάνετε αγορές

Η εφαρμογή αγορών Temu από την Κίνα έχει κατακλίσει και την ευρωπαϊκή αγορά, ως ένα…

4 Δεκεμβρίου 2023