Ελλάδα

Don Leon: «Ήταν μία κακή και μεμονωμένη παρένθεση στη ζωή μου» – Τι έλεγε το 2021 όταν έκανε τα ίδια

«Μία κακή και μεμονωμένη παρένθεση στη ζωή μου» , «το έκανα για να βοηθήσω την οικογένειά μου και να πληρώσω κάποια χρέη».

Με αυτούς τους ισχυρισμούς ο τράπερ Νικηφόρος Μπουκλής, γνωστός και ως Don Leon δικαιολογούσε το 2021 μετά τη σύλληψή του, τη συμμετοχή του σε συμμορία που έκανε διαρρήξεις σε ΑΤΜ.

Στο ίδιο έργο
Δύο χρόνια αργότερα και αφού πέρασε 18 μήνες προφυλακισμένος, ο 28χρονος βρίσκεται και πάλι στην ίδια θέση για τα ίδια αδικήματα.

Συνελήφθη το περασμένο Σάββατο μαζί με άλλα δύο άτομα που είχαν κάνει τουλάχιστον 10 διαρρήξεις ΑΤΜ με λεία 710.000 ευρώ μέσα σε 10 μήνες σύμφωνα με την Αστυνομία.

Το 2021 είχε παραδεχτεί τις πράξεις του και στην ανακρίτρια λέγοντας ότι πρέπει να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων του, εξηγώντας όμως ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτές δεν ήταν η πολυτελής ζωή, όπως τον κατηγορούν.

Ο Don Leon, είχε υποστηρίξει τότε πως δεν έκανε τα εγκλήματα αυτά για να διάγει πολυτελή ζωή, αλλά “το μόνο που έκανα ήταν να βοηθήσω την οικογένειά μου με κάποια από τα χρήματα αυτά και συγκεκριμένα προπλήρωσα τα ενοίκια του σπιτιού που μένει η σύντροφός μου και τα παιδιά μου και με τα υπόλοιπα εξοφλήθηκαν σημαντικά χρέη“.

Τα χρέη λόγω καραντίνας
Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, επειδή εργαζόταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος η καραντίνα τον οδήγησε να παραμείνει για μήνες χωρίς δουλειά. “Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από το κοινωνικό σύνολο για αυτήν μου την αξιόποινη συμπεριφορά, η οποία αποτελεί μία κακή και μεμονωμένη παρένθεση στην μέχρι τώρα πορεία μου στην ζωή και είμαι διατεθειμένος να υποστώ τις συνέπειες των πράξεων μου” υποστήριζε και λέγοντας ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει κάποιον, αλλά λόγω του lockdown βρέθηκε δίχως εισόδημα.

Ο τράπερ είχε παραδεχτεί τη συμμετοχή του σε τρεις εκρήξεις- διαρρήξεις ΑΤΜ από τις 31 που είχε διαπράξει η συμμορία, σύμφωνα με την Αστυνομία

“Πάνω στο οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετώπισα λόγω και του ότι έχω 2 μικρά παιδιά να μεγαλώσω πήρα την λάθος απόφαση να εμπλακώ στις πράξεις που έχω ομολογήσει στην προανακριτική μου απολογία” έλεγε εξηγώντας ότι η τραπ δεν μπορεί να προσφέρει σταθερό εισόδημα.

Τότε ο Don Leon είχε αποδεχτεί μόνο τρεις από τις 31 πράξεις που είχαν αποδοθεί την στην 5μελή συμμορία που δρούσε σύμφωνα με την Αστυνομία από τις 28/10/2020, οπότε σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη στη Φιλοθέη, μέχρι τις 20/7/2021 με την τελευταία έκρηξη στο Ρέντη Αττικής.

Στην απολογία του είχε πει τα εξής:
«Είχα ξεκαθαρίσει πως η συμμετοχή μου θα περιοριστεί μόνο σε ότι αφορά εκρήξεις σε ΑΤΜ τραπεζών ότι ποτέ δεν θα διακινδύνευα την υγεία και την σωματική ακεραιότητα ενός αθώου πολίτη, ποτέ δεν θα έμπαινα στο σπίτι κάποιου που ζει με την οικογένειά του για να τελέσω την οποιαδήποτε ληστεία γνωρίζοντας ότι τα χρήματα των τραπεζών είναι ασφαλισμένα και επομένως θα επιστραφούν όπως και το ότι τα αμάξια που εκλάπησαν ήταν ασφαλισμένα και οι ιδιοκτήτες τους θα αποζημιώνονταν».

Η πρώτη περίπτωση για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη, ήταν η έκρηξη στη ΛΑΡΚΟ στη Λαμία τον Ιανουάριο του 2021. Όπως αναφέρει, εκείνος ήταν που έδιωξε τον φρουρό μέσα από το κτίριο για να μην τραυματιστεί, λίγο πριν σημειωθεί η έκρηξη.

Η δεύτερη ήταν μία έκρηξη που σημειώθηκε σε ΑΤΜ στο Περιστέρι στις εγκαταστάσεις του Σκλαβενίτη, για την οποία όμως είχε αρνηθεί ότι ήταν εκείνος που κρατούσε Καλάσνοκοφ και στράφηκε κατά αστυνομικών, επικαλούμενος και το υλικό από τις κάμερες της περιοχής.

Η τρίτη κλοπή που συμμετείχε ήταν με έκρηξη πάλι στην περιοχή του Ρέντη που σημειώθηκε στις 20/7/2021, υποστηρίζοντας ότι αυτός φώναξε σε υπάλληλο καταστήματος να φύγει μακριά γιατί θα γίνει έκρηξη.

Το βίντεο
Θέλοντας να αντικρούσει το κατηγορητήριο περί πολυτελούς ζωής μετά κλοπιμαία ο Don Leon υποστήριζε τα εξής στο υπόμνημά του:

«Οι αναφορές που κάνουν οι αστυνομικοί σε δήθεν πολυτελή ζωή από μέρους μου επικαλούμενοι φωτογραφίες που έχω στο καλλιτεχνικό μου λογαριασμό στο Instagram, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτά αποτελούν υλικό του βίντεο κλιπ του τραγουδιού μου «SOLO», όπως αυτό κυκλοφορεί και είναι αναρτημένο και στο Youtube.

Από μία απλή επισκόπηση του περιεχομένου του βίντεο κλιπ αποδεικνύεται ότι καταρχήν αυτό αποτελεί προϊόν σκηνοθεσίας από εγνωσμένου κύρους σκηνοθέτη βίντεο κλιπ, άρα υποδύομαι το ρόλο που μου επιβάλλει για τις ανάγκες του βίντεο κλιπ ο σκηνοθέτης, τα χρήματα που χρησιμοποιούνται είναι ψεύτικα για τις ανάγκες του βίντεο κλιπ και το πολυτελές αυτοκίνητο AUDI RS που φυσικά δεν είναι στο όνομά μου, όπως προκύπτει και από την άδεια κυκλοφορίας που έχει κατασχεθεί, είναι ενοικιασμένο από την εταιρεία παραγωγής για τις ανάγκες και μόνο του βίντεο κλιπ».

Στο ίδιο υπόμνημα συνέχιζε εξηγώντας ότι “οι καλλιτέχνες της τραπ μουσικής χρησιμοποιούν συνήθως ακριβά αυτοκίνητα, πληθώρα γυναικείων παρουσιών, χρήματα ως απόδειξη «ευζωϊας» και «επιτυχίας». Όσο για το σκάφος αναψυχής, υποστηρίζει ότι λανθασμένα αναφέρεται ως δικό του στο διαβιβαστικό της δικογραφίας γι’ αυτό, όπως λέει, δεν προσκομίζεται κανένα σχετικό έγγραφο από τις διωκτικές αρχές».

Πηγή: in.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στο «φως» νέες υποθέσεις μαθητριών που είδαν να διακινούνται ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες τους

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά με πρωταγωνιστές ανήλικους, που μέσω ειδικής εφαρμογής αφαιρούν τα ρούχα…

4 Δεκεμβρίου 2023

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: «Ο πατέρας γνώριζε ότι ήταν πνιγμένη κάτω από τη βάρκα» – Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται η πρόταση του Εισαγγελέα για την υπόθεση του πνιγμού της…

4 Δεκεμβρίου 2023

Υπουργείο Μετανάστευσης: Μείωση 33,2% στις παράτυπες αφίξεις τον Νοέμβριο

Νέα μείωση κατέγραψαν οι παράτυπες αφίξεις στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, κατά 33,2%, σε σχέση με…

4 Δεκεμβρίου 2023

Temu: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν κατεβάσετε την εφαρμογή και κάνετε αγορές

Η εφαρμογή αγορών Temu από την Κίνα έχει κατακλίσει και την ευρωπαϊκή αγορά, ως ένα…

4 Δεκεμβρίου 2023

Κόκκινα δάνεια: 8 αλλαγές υπέρ των δανειοληπτών με το νομοσχέδιο για τα δάνεια

Οκτώ συγκεκριμένες αλλαγές υπέρ των δανειοληπτών και των καταναλωτών τίθενται σε εφαρμογή με την υπερψήφιση…

4 Δεκεμβρίου 2023

Βρετανία: Πανωλεθρία οι δημοσκοπήσεις για τον Σούνακ – Τού δίνουν μικρότερα ποσοστά και από τη Λιζ Τρας

Όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Βρετανία, στα τάρταρα βρίσκεται η δημοφιλία του Ρίσι Σούνακ,…

4 Δεκεμβρίου 2023