Τοπικά

Κάλεσμα σε συγκέντρωση για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλο

Η Συνέλευση για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών και την ταξική αλληλεγγύη και η Πρωτοβουλία για την διοργάνωση της κινητοποίησης, απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή σε συγκέντρωση αύριο Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων οι ανακοινώσεις «15 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε δεν συγχωρούμε! Απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα που μας επιφυλάσσουν παράγοντες της νύχτας, επιχειρηματικοί όμιλοι, βιομήχανοι, τοπικοί άρχοντες και κεντρική εξουσία υπηρετώντας το διεθνές κεφάλαιο, να αντιπαρατάξουμε την δίψα για ζωή. …Σε καιρούς όπου φαίνεται να κυριαρχεί η παραίτηση, όπου τα δυσεπίλυτα προβλήματα στις πλάτες του λαού για την επιβίωση του τρέφουν την απογοήτευση και την τάση για ατομικές λύσεις, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Οφείλουμε όχι μόνο να κρατήσουμε ζωντανή την φλόγα του Δεκέμβρη αλλά και να ξεπεράσουμε τα ίδια τα όρια της χτίζοντας μια κουλτούρα ριζοσπαστικής – πολιτικής θεωρίας και αδιαμεσολάβητης δράσης. …Στις 6 Δεκέμβρη του 2008, ο 15χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Κορκονέα…. Η κρατική δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι….Έτσι λοιπόν, ο Δεκεμβριανός «δρόμος του πυρός» αποτέλεσε κομβικό σημείο καθώς και παρακαταθήκη στο εγχώριο κίνημα.Φτάνοντας στο σήμερα, οι εχθρικές τακτικές του Ελληνικού αστικού κράτους που στοχεύουν στη φίμωση του αγωνιζόμενου κόσμου εντείνονται, με αιχμή του δόρατος τους ένστολους μπράβους του που δολοφονούν και βασανίζουν ανελέητα.….Η εξέγερση του ’08 και κάθε μορφή εξέγερσης, που εν συνεχεία μπορεί να μετατραπεί σε κοινωνική επανάσταση, αποτελεί τροχοπέδη στα σχέδια του κρατικού μηχανισμού. Στόχος μας είναι η αποδόμηση της κρατικής βαρβαρότητας με την αντίσταση και την οργάνωση σε συλλογικούς και αντιιεραρχικούς αγώνες.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Διαδικτυακό σεμινάριο για την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε άτομα με αναπηρία

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, από τις 5 μμ έως τις 8 μμ, η «Πορεία Υγείας» …

4 Δεκεμβρίου 2023

Μενίδι: «Δεν αυτοκτόνησε, λάτρευε την οικογένειά του» – Τι λένε τα αδέρφια του 44χρονου που βρέθηκε απανθρακωμένος

Αποκλείουν το σενάριο της αυτοκτονίας οι συγγενείς του 44χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο το Σάββατο…

4 Δεκεμβρίου 2023

Συγκλονιστικές καταγγελίες: Σχέδιο της Χαμάς να χρησιμοποιήσει τη σεξουαλική βία ως όπλο πολέμου – Αναφορές για και βιασμούς ανδρών

Η Χαμάς είχε ένα προμελετημένο σχέδιο να χρησιμοποιήσει τη σεξουαλική βία ως όπλο πολέμου, δήλωσε…

4 Δεκεμβρίου 2023

Τουρκία σε Ισραήλ: Οποιαδήποτε δραστηριότητα μυστικών υπηρεσιών στα εδάφη μας θα έχει σοβαρές συνέπειες

Σύμφωνα με έκτακτες ειδήσεις των τουρκικών ΜΜΕ, τουρκικές πηγές ασφαλείας ενημέρωσαν τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες…

4 Δεκεμβρίου 2023

Χορευτό: Πάνω από 30 σπίτια χωρίς νερό εδώ και τρεις μήνες καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση

Πάνω από 30 σπίτια παραμένουν 3 μήνες μετά την πλημμύρα χωρίς νερό στο Χορευτό, ενώ…

4 Δεκεμβρίου 2023

Ιαπωνία: Ανησυχία για τις επιθέσεις από αρκούδες – 6 νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες σε λιγότερο από ένα χρόνο

Δραματικές διαστάσεις έχουν λάβει οι επιθέσεις αρκούδων στην Ιαπωνία με πολλούς ανθρώπους να έχουν τραυματιστεί…

4 Δεκεμβρίου 2023