Αθλητισμός

Δράσεις και εκδηλώσεις της ειδικότητας ποδοσφαίρου του ΤΕΦΑΑ

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, διεξήχθη τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στο Sport Center με τη συμμετοχή 15 ακαδημιών.
Ο Αν. Καθηγητής του ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Dr. Ζήσης Παπανικολάου B.Sc, Ed.M., Ph.D, της ειδικότητας ποδοσφαίρισης, συμμετείχε με ομιλία του, σε επιστημονική ημερίδα στη Λαμία, στις 9/09/2016, η οποία πραγματοποιήθηκε στο 5ο Γυμνάσιο Λαμίας. Η διοργάνωση έγινε από την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας με τα εξής θέματα:
• Μεθοδολογία διδασκαλίας του μαθήματος του ποδοσφαίρου στο δημοτικό και το γυμνάσιο. (Dr. Ζήσης Παπανικολάου)
Ανθρωπιστική Φυσική Αγωγή στην εκπαίδευση
• Η προπόνηση της νευρομυικής συναρμογής (θεωρία 30΄- πράξη 30΄) (Dr. Ζήσης Παπανικολάου & Σταμέλος Κων/νος)

 

Την 1η Οκτωβρίου 2016, η Ειδικότητα Ποδοσφαίρου του ΣΕΦΑΑ, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργάνωσε τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Υπεύθυνοι φοιτητές ήταν οι : Δημεράς Κωνσταντίνος, Κατσιάνος Αποστόλης και Νούσιος Γιώργος. Τα μετάλλια των μικρών μαθητών-αθλητών ήταν προσφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τουρνουά Παιδικού Ποδοσφαίρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Επίσης τον ίδιο μήνα , πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βοίου Κοζάνης, επιστημονική διάλεξη στην Ακαδημία Γαλατινής με θέμα: «Συμπεριφορά Γονέων, Αθλητών-Μαθητών και Προπονητών στον Παιδικό Αθλητισμό».
Την Τρίτη13 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο τραπέζι της ειδικότητας ποδοσφαίρισης του 4ου έτους. Στην εκδήλωση εκτός απο τους φοιτητές-τρίες παρευρέθηκαν, οι υπεύθυνοι προπονητές των ακαδημιών καθώς και εκπρόσωποι από τις παρακάτω ακαδημίες-ομάδες : Δήμητρα Απόλλων, ΑΟΤ, Προμηθέας Λάρισας Αγιος Γεώργιος Αμπελακιών, Πλαστήρας Καρδίτσας, Ακαδημία 1 Τρικάλων, Α.Ο.Πορταικός Πύλης, Διγενής Αρτεσιανού Καρδίτσας, Αχιλλέας Μπάρας Τρικάλων, Α.Ο. Καλλιδένδρι Τρικάλων, Ατρόμητοι/Θύελλα Λάρισας. Ο στόχος αυτής της συνάντησης ήταν η σύσφιξη σχέσεων των φοιτητών. Επίσης η ομιλία των υπευθύνων των ακαδημιών προς τους φοιτητές καλλιέργησε μηνύματα προς την κοινωνία αναφορικά με το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο με τα σημερινά δεδομένα απομακρύνει όλο και πιο πολύ τον υγιή φίλαθλο κόσμο από τον όμορφο αυτό χώρο.

Η Ειδικότητα Ποδοσφαίρισης του 4ου έτους του ΣΕΦΑΑ, θα πραγματοποιήσει την ετήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην ομάδα και στα τμήματα υποδομής της Λίβερπουλ- Αγγλίας. Στα πλαίσια της ανωτέρω εκπαιδευτικής εκδρομής οι φοιτητές-τρίες της ειδικότητας, θα παρακολουθήσουν θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα (προπονήσεις τμημάτων υποδομής), αγώνα της Premier Leaque και των ακαδημιών, ξενάγηση στο Anfield και στο μουσείο της Λίβερπουλ. Επίσης θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο αντίστοιχο πανεπιστήμιο της πόλης και διάλεξη με θέμα : «Science and Football»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το