Τοπικά

Δράσεις και ντοκιμαντέρ στον Βόλο για το πρόγραμμα “7 for Earth”

Ο σύλλογος Πολίτες Μαγνησίας για την Υγεία και το Περιβάλλον, η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου, η ομάδα GAIA SOS συμμετέχουν στο πρόγραμμα του 7 for Earth, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τα Γιαννιτσά με στόχο να ενώσει πόλεις για ένα 7μερο (1-7 Ιουνίου) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.
“Προσκαλούμε όλους τους πολίτες, σχολεία, εκπαιδευτικούς, γονείς, παιδιά, ομάδες να συμμετέχουν στις δράσεις για να μοιραστούμε μαζί την αγωνία για το περιβάλλον και την επιβίωσή μας σ’αυτό. Σας περιμένουμε όλες και όλους για να βάλουμε ένα λιθαράκι αισιοδοξίας όλοι μαζί για έναν υγιή πλανήτη” αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Το πρόγραμμα στον Βόλο διαμορφώνεται ως εξής:

Τρίτη 1 Ιουνίου, ώρα 20:00

Εκκίνηση κατασκευής δέντρου από ανακυκλώσιμα σκουπίδια (upcycling) από μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας της Επιτροπής μπροστά από το Πανεπιστήμιο στη παραλία, κατά τις απογευματινές ώρες. Το δέντρο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

 

Παρασκευή 4 Ιουνίου, ώρα 21:00

Προβολή δρώμενου από τη Γαία SOS με θέμα τις επιπτώσεις της θαλάσσιας ρύπανσης στους υδρόβιους οργανισμούς και ανάρτηση στη σελίδα

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Η τρέλα των μικροπλαστικών”

 

Σάββατο 5 Ιουνίου,  ώρα 18:30

18:30- Καθαρισμός παραλίας Αναύρου από γονείς και παιδιά.

19:00- Παιχνίδι εκπαίδευσης στην ανακύκλωση στα 5 ρεύματα με τη συμβολή παιδαγωγών

19:30- Εργαστήρι  δημιουργικής ανακύκλωσης για παιδιά από μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας

 

Κυριακή 6 Ιουνίου, ώρα 20:00

20:00-22:00

Στην παραλία μπροστά απ’το Πανεπιστήμιο κλείνει ο κύκλος των δράσεων με τη παρουσίαση του δέντρου.  Παρουσιάσεις για την κομποστοποίηση και τη θαλάσσια ρύπανση από πλαστικά από μέλη της επιστημονικής ομάδας.

Διαδικτυακή σύνδεση με τον Πρεσβευτή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, κ. Χαράλαμπο Τσιαμήτα.
Προβολή ντοκιμαντέρ “Το σπίτι” με αεροφωτογραφίες για την κατάσταση του πλανήτη.
Μουσική και παρουσίαση του τραγουδιού που γράφτηκε για τον αγώνα τους και τον Βασίλη Μάγγο από τον Στέφανο Γανωτή με τους Κυνηγούς Ονείρων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το