Τοπικά

Δραματική έκκληση προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη σωτηρία της Κάρλας

IMG_1385

Υψώνοντας πανό με σύνθημα “ΚΑΡΛΑ: S.O.S.”, εκπρόσωποι οικολογικών οργανώσεων πραγματοποίησαν σήμερα διαμαρτυρία στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη για την καθυστέρηση υλοποίησης δράσεων που θα σώσουν την Κάρλα από την οικολογική καταστροφή.

Μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας, του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων και του Κέντρου για τη Μελέτη και Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη λίμνη Κάρλα, εμφανίστηκαν γύρω στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο της κ. Κολυνδρίνη και ζήτησαν να τη συναντήσουν, καθώς είχε προηγηθεί έγγραφο με το οποίο απηύθυναν δραματική έκκληση προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη σωτηρία της Κάρλας, αλλά αγνοήθηκαν, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν.

Αρχικά ενημερώθηκαν οτι η κ. Κολυνδρίνη απουσιάζει, ωστόσο λίγο αργότερα η Αντιπεριφερειάρχης επέστρεψε στο γραφείο της και δέχθηκε να συζητήσει με τους διαμαρτυρόμενους για το θέμα. Μάλιστα, ανέφερε, οτι είχε ήδη ενημερώσει τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι παρών σε προγραμματισμένη συνάντηση με τους οικολόγους.

Οι εκπροωποι των οικολογικών οργανώσεων ζήτησαν καταρχάς να “σφραγιστεί” άμεσα το θυρόφραγμα της σήραγγας προς τον Παγασητικό, ώστε να ξεκινήσουν οι αντλήσεις και να διοχετευτούν τα νερά της βροχής στον ταμιευτήρα.
Η κ. Κολυνδρίνη δήλωσε οτι δεν γνώριζε πως το θυρόφραγμα είναι ανοιχτό και επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της σήραγγας κ. Λαδόπουλο, ο οποίος την ενημέρωσε πως, μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις, χρειάστηκε να ανοίξει το θυρόφραγμα καθώς είχαν πλημμυρίσει οι γύρω εκτάσεις και έπρεπε να διοχετευτεί το νερό.

Στη συζήτηση τέθηκε επίσης το θέμα λειτουργίας των αντλιοστασίων, με την κ. Κολυνδρίνη να επισημαίνει οτι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τους εργολάβους, αρκετά αντλιοστάσια παρουσίασαν ζημιές και δεν είναι σίγουροι ότι έχουν πλήρως αποκατασταθεί.

Σε οτι αφορά τους συλλεκτήρες, η Αντιπεριφερειάρχης επέρριψε ευθύνες στην αρχαιολογική υπηρεσία για τα εμπόδια που θέτει στην ολοκλήρωσή τους.

IMG_1387

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το