Ελλάδα

Δράμα: Συνωστισμός με 2.000 άτομα σε κηδεία – Στην περιοχή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Μπορεί η χώρα να βρίσκεται σε κλοιό μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, ωστόσο αυτά δεν είναι λίγες φορές που δεν τηρούνται. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα έρχεται από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, όπου έχει σημάνει συναγερμός, λόγω μιας κηδείας στην οποία συγκεντρώθηκαν περίπου 2.000 άτομα, σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου, Θεόδωρου Αθανασιάδη.

Ο ΕΟΔΥ έστειλε κλιμάκιό του στην περιοχή, καθώς στον δήμο Προσοτσάνης και στην κηδεία του επί σειρά ετών εφημέριου και πνευματικού πατέρα της Ενορίας του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού, η οποία βρίσκεται στο χωριό Μικρόπολη, η παρουσία κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλη.

«Ο πατέρας Αριστείδης ήταν πολύ αγαπητός στην τοπική κοινότητα γι’ αυτό και στην κηδεία μαζεύτηκαν περίπου 2.000 άτομα. Αυτά βέβαια δεν ήταν μόνο από το χωριό Μικρόπολη, αλλά και από τα κοντινά χωριά. Είχε πολλά πνευματικά παιδιά. Εμείς από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσουμε την κατάσταση με ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ που έκαναν και σήμερα (χθες, 11/03) rapid test αλλά και την ερχόμενη εβδομάδα», τόνισε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα grtimes.gr ο κ. Αθανασιάδης.

Τον συνωστισμό κατά τη διάρκεια της κηδείας παραδέχτηκε στο ίδιο Μέσο και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας που απαριθμεί 560 κατοίκους, Αβραάμ Δαυίδ. «Ναι, στην κηδεία παρατηρήθηκε συνωστισμός, αλλά ο κύριος όγκος των πιστών που παραβρέθηκαν ήταν από τα γύρω χωριά και όχι από το δικό μας».

Την ίδια ώρα, οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι ξεκάθαρες. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, για την «τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, καθώς και προσέλευση προσώπων για κατ’ ιδίαν προσευχή σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών, συναγωγών κ.λπ.) κάθε δόγματος και θρησκείας με αναλογία ένα άτομο ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα εννέα άτομα».

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε rapid test
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε χθες, Πέμπτη 11 Μαρτίου, στο χωριό Μικρόπολη και διενήργησε τα πρώτα rapid test στους κατοίκους, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν ενθαρρυντικά. «Στα 44 δείγματα που δόθηκαν σήμερα από τους κατοίκους μέσω rapid test που διενεργήθηκαν από κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, όλα ήταν αρνητικά», σημείωσε ο κ. Δαυίδ.

«Ανάλογα τεστ θα γίνουν και την επόμενη εβδομάδα. Ξέρουμε ότι η περιοχή της Μενοίκιου έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα και ευτυχώς που τα πρώτα δείγματα από τη Μικρόπολη δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό», τόνισε ο δήμαρχος Προσοτσάνης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το