Τοπικά

Δωροθέα Κολυνδρίνη: Αυστηρότατες οι κυρώσεις για την είσπραξη επιπλέον ποσού στις συναλλαγές με κάρτα

Από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων και τη Δ/νση Ανάπτυξης ανακοινώνεται ότι σε σχέση με την είσπραξη επιπλέον ποσού κατά τη διενέργεια συναλλαγών με τη χρήση κάρτας σε καταστήματα λιανική πώλησης και με αφορμή απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης σε σχετικό ερώτημα της αρμόδιας υπηρεσίας των Π.Ε., ισχύουν τα εξής:

Για κάθε προϊόν που πωλείται σε κατάστημα λιανικής πώλησης απαγορεύεται να υπάρχουν ή να προκύπτουν με οποιοδήποτε τρόπο και οπουδήποτε εντός του καταστήματος διαφορετικές τιμές πώλησης.
Απαγορεύεται η απαίτηση ή η είσπραξη υψηλότερης τιμής από εκείνη που αναγράφεται στις πινακίδες.
Επιπλέον, οι λιανικές τιμές όλων των αγαθών ή των προσφερόμενων υπηρεσιών που αναγράφονται στις πινακίδες, τιμοκαταλόγους, ετικέτες, συσκευασίες ή που επικοινωνούνται με οποιοδήποτε τρόπο, θα πρέπει να αναγράφονται υποχρεωτικά, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α.
Στους παραβάτες επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα ύψους χιλίων (1.000)€ ανά κωδικό προϊόντος.
Επισημαίνεται δε και η υποχρέωση αποδοχής μέσων πληρωμής με κάρτα κατά την ολοκλήρωση των πράξεων πληρωμής

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη τόνισε ότι, «τέτοια φαινόμενα δεν είναι αποδεκτά και στους υπεύθυνους θα επιβληθούν οι αυστηρότερες κυρώσεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία. Η νομοθεσία θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα και προς κάθε κατεύθυνση. Η προστασία του καταναλωτή αποτελεί προτεραιότητά μας. Είναι ξεκάθαρη η θέση μου απέναντι σε παραβάτες που με τις ενέργειές τους βλάπτουν οικονομικά τον συμπολίτη. Στα πλαίσια των συνεχών ελέγχων που διενεργούμε, προστατεύουμε επί ίσοις όροις όλους τους συμπολίτες μας».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το