Τοπικά

Δώρο ζωής σε 51χρονη Βολιώτισσα – Υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μετά από επτά χρόνια αναμονή

Σε μεταμόσχευση νεφρού υποβλήθηκε χθες μία 51χρονη Βολιώτισσα στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα.
Η 51χρονη υποβαλλόταν επί 7 χρόνια σε αιμοκάθαρση στο Νοσοκομείο Βόλου και έλαβε μόσχευμα από γυναίκα που ήταν εγκεφαλικά νεκρή. Πρόκειται για τη δεύτερη μεταμόσχευση που γίνεται το 2020 στη Μαγνησία.  Η τελευταία έγινε πριν από περίπου τρεις μήνες σε 70χρονη που υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση 11 χρόνια.

Έκκληση για να γίνουν περισσότερες μεταμοσχεύσεις απευθύνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας Βασίλης Γιαννάκος.  “Έχουμε νέους ανθρώπους που περιμένουν το δώρο ζωής.  Ο μέσος όρος για να βρεθεί μόσχευμα και να γίνει μεταμόσχευση είναι 9 και 10 χρόνια” δήλωσε.
Σημειώνεται ότι αυτό το διάστημα στην αναμονή βρίσκονται ακόμη τρεις μεταμοσχεύσεις σε νεφροπαθείς από συγγενικά τους πρόσωπα.  Οι δύο περιπτώσεις αφορούν δύο μητέρες που θα δωρίσουν νεφρούς στους γιους τους και η τρίτη αφορά αδερφό που θα προσφέρει το δώρο ζωής στην αδερφή του.  “Αυτοί που θα λάβουν μόσχευμα από δικούς τους ανθρώπους είναι από τους τυχερούς.  Υπάρχουν άνθρωποι που ταλαιπωρούνται δέκα χρόνια και βρίσκονται σε  λίστα αναμονής για να βρουν μόσχευμα” πρόσθεσε ο κ. Γιαννάκος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το