Τοπικά

Δωρεάν φωτογράφιση για τους μαθητές του 10ου Γυμνασίου Βόλου από το Αστικό ΚΤΕΛ 

Τη δωρεάν φωτογράφηση των 210 μαθητών του 10ου Γυμνασίου Βόλου οι οποίοι μετακινούνται με το λεωφορείο, ανέλαβε το Αστικό ΚΤΕΛ στο πλαίσιο μιας ακόμη πρωτοβουλίας της διοίκησης της επιχείρησης να έρθει κοντά στη μαθητιώσα νεολαία και να προσφέρει υπηρεσίες διευκόλυνσης.
Η φωτογραφία του κάθε μαθητή είναι απαραίτητη για να συμπεριληφθεί στο ειδικό μαθητικό δελτίο. Η διαδικασία της έκδοσης των μαθητικών δελτίων συνήθως καθυστερούσε και έτσι οι μαθητές πλήρωναν το εισιτήριο στην τιμή που αναλογεί.

«Φέτος μετά από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αποφασίσαμε να αναλάβουμε εμείς τη φωτογράφηση των μαθητών που είναι βέβαια δωρεάν, προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες της έκδοσης των μαθητικών δελτίων πιο γρήγορα και έτσι οι μαθητές να μετακινούνται χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο» τόνισε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου κ. Νίκος Ευαγγελινός και συμπλήρωσε πως «η αρχή έγινε με το 10ο Γυμνάσιο Βόλου, ενώ από Δευτέρα θα ακολουθήσουν και άλλα σχολεία, όπως στα ΕΠΑΛ. Συνολικά πέρυσι μετακινούνταν με τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ 1.500 μαθητές και εκεί υπολογίζεται ότι θα είναι και φέτος ο αριθμός τους».

Για τους μαθητές και τους γονείς του 10ου Γυμνασίου Βόλου η δωρεάν φωτογράφηση από το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς εκτός των άλλων γλίτωσαν και κάποια χρήματα που θα διέθεταν για να φωτογραφηθούν τα παιδιά τους.

Το σχολείο στεγάζεται στην περιοχή του Σαμπάναγα και από τους 230 μαθητές οι 210 μετακινούνται με το λεωφορείο, οι περισσότεροι προς τη συνοικία των Αγίων Αναργύρων και άλλοι προς το Διμήνι και το Σέσκλο.
Η διευθύντρια του 10ου Γυμνασίου Βόλου κ. Κική Δανιηλίδου υπογράμμισε την πολύ θετική πρωτοβουλία του Αστικού ΚΤΕΛ να αναλάβει τη δωρεάν φωτογράφηση των μαθητών και ότι ήδη προχωρούν πολύ γρήγορα οι διαδικασίες για την έκδοση των ειδικών μαθητικών δελτίων. «Άλλες φορές αναλάμβαναν οι ίδιοι οι γονείς να μεριμνήσουν για τη φωτογράφηση των παιδιών τους και μέχρι να φέρουν όλοι τις φωτογραφίες, υπήρχε μια καθυστέρηση η οποία φέτος θα μειωθεί πολύ, αφού το Αστικό ΚΤΕΛ ενδιαφέρθηκε να κάνει τη φωτογράφηση το ίδιο. Έτσι μια μέρα μετά τον αγιασμό ήρθαν στο σχολείο τα αρμόδια άτομα και φωτογράφησαν τους μαθητές, ενώ μας έφεραν και έτοιμες τις φωτογραφίες για να ετοιμάσουμε τα ειδικά μαθητικά δελτία».
Αναφερόμενη σε άλλες δράσεις του σχολείου είπε πως προγραμματίζονται διδακτικές επισκέψεις, ενώ το σχολείο θα συμμετάσχει και σε εκδήλωση για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού.
Επίσης είναι σε εξέλιξη το βάψιμο αιθουσών του διδακτηρίου με τη συνδρομή των γονέων.
Στο 10ο Γυμνάσιο φέτος αυξήθηκαν οι μαθητές και λειτουργούν έντεκα από δέκα τμήματα που ήταν πέρυσι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το